Mintia, salvată pentru moment de Inspectoratul Școlar 

0
487

Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara este cel care a obținut suspendarea procesului dintre Termocentrala Mintia și Garda de Mediu.

Cerere respinsă

Tribunalul Hunedoara nu a fost de acord cu cererea de intervenție accesorie în dosar a inspectoratului, așa că forul care coordonează școlile ce primesc agent termic de la Mintia a contestat decizia. Contestația asupra încheierii de ședință din 25 februarie anul curent  va fi soluționată de Curtea de Apel Alba Iulia. Până atunci, procesul dintre Termocentrala Mintia și Garda de Mediu va fi suspendat.

Încă din vara lui 2015 Garda de Mediu a dispus sistarea activității la unitatea hunedoreană de producere a energiei care nu îndeplinește condițiile de mediu cerute de UE. CEH a contestat procesul verbal scris de comisarii de mediu, însă a pierdut la Judecătoria Deva. Dosarul a ajuns astfel LA Tribunalul Hunedoara, unde se judecă apelul..

O eventuală sentință definitivă favorabilă Gărzii de Mediu înseamnă oprirea producătorului de energie. De la momentul 2015. La Mintia nu s-a mai făcut niciun pas spre conformarea la condițiile de mediu impuse de UE