Ministrul Energiei: Am spus clar. Programul de închidere va fi urmat cu strictețe.

0
518
Foto: captura youtube

Ministrul Energiei, Anton Anton, rămâne consecvent în declarații. Programul de închidere pentru unitățile miniere din Valea Jiului rămâne cel stabilit. Anton Anton a declarat pentru Gazeta de dimineață că ”totul se va desfășura conform programului

Ministrul Energiei: Programul va fi respectat

Ministrul Energiei, Anton Anton, a declarat, vineri, pentru Gazeta de dimineață că programul întocmit pentru Complexul Energetic Hunedoara va fi respectat.

”Avem un program pe care îl vom respecta întocmai”, a spus Anton Anton.

Potrivit ministrului, programul este unul stabilit în detaliu, de la etape, la bani. Un program de la care nu se poate face rabat.

Un an de pace socială. Au semnat pentru închiderea minelor. Şi-au angajat soţiile. Minerii muncesc, ei încasează. Complexul Energetic Hunedoara arde judeţul Hunedoara

Liderul minerilor din Valea Jiului, Darius Cîmpean, a susținut public că ministrul Energiei neagă declarația potrivit căreia activitatea de exploatare de la mina Lupeni va fi oprită la sfârșitul lunii decembrie.

În realitate, subiectul închiderii minelor reprezintă o teză frecvent rostogolită de cei din anturajul CEH. E singura temă cu care pot veni în fața maselor

Recompensă politico-sindicală. Majorări salariale, promovări și avansări în funcții într-o companie falimentară

„Am discutat azi dimineaţă cu domnu ministru (Anton Anton – n.red.) şi mi-a spus destul de clar că dumnealui nu a făcut nicio declaraţie referitoare la închiderea minei Lupeni în decembrie 2018. În plus, domnul ministru m-a asigurat că va sprijini demersurile începute pentru continuarea activităţii de extracţie la Lupeni. Noi ne dorim ca această prelungire să meargă până în anul 2024”, a declarat Darius Cîmpean pentru cotidianul Glasul Hunedoarei.

Una peste alta, declarațiile din spațiul public intră în zona penibilului. Și asta pentru că nu mai există o rutină instituțională. Factorii decidenți nu acționează instituțional, ci doar populist.

Teza prelungirii termenului de închidere a unităților miniere a rămas singurul subiect pe care sindicaliștii din Valea Jiului îl folosesc în fața maselor. Oamenii sunt dezinformați sistematic în ideea păstrării unui calm aparent la nivel de unități. Cu orice riscuri. Dincolo de rațiuni economice, tehnice și de securitate și sănătate în muncă. Totul doar pentru acoperirea incompetenței generale. Activitatea sindicală este doar una de fațadă dirijată de grupurile de interese. Pe bani. Inclusiv pe banii minerilor.