Ministrul de Interne spune că nu a primit raportul de la Berbeceanu

0
29

Radu Stroe, ministrul de Interne, susține că nici șeful Poliției Române și nici DIPI (Direcția de Informații și Protecție Internă-n.r.) nu l-au informat despre cazul Berbeceanu. Ministrul a declarat, la Antena 3, că a aflat despre cazul Berbeceanu doar în octombrie.

„Eu nu am ştiut nimic despre acest caz, până când el nu a izbucnit, în octombrie. Deci, din iulie când am înţeles că ofiţerul nostru a făcut un raport oficial conducerii IGP şi până în octombrie, eu nu am fost informat despre acest lucru de către şeful Poliţiei Române”, a declarat ministrul Radu Stroe, sâmbătă, la Antena 3.

Stroe susține că nici DIPI nu și-a făcut treaba și că i-a transmis o singură notă. Prea puțin însă. Neinformat de servicii, dar nici de șeful Poliției Române, Petre Tobă, ministrul Radu Stroe susține că va lua măsuri. De fapt, a transmis măsuri, iar acum așteaptă aprobarea pentru acestea.

 „Această structură (DIPI-N.R.) nu m-a informat decât cu o singură notă, consider că a fost prea puţin, insuficient. Dacă aş fi ştiut, poate că ofiţerul nostru n-ar fi fost astăzi în situaţia în care se află”, a adăugat Stroe.

Întrebat dacă cineva a fost tras la răsundere pentru că nu l-a informat, ministrul Stroe a răspuns ”nu încă”. Acesta a spus că vor fi luate măsuri, dar așteaptă ”să se realizeze aceste propuneri”.

”Declarația ministrului este una în urma căreia cei care nu l-au informat trebuie să plece”, a precizat duminică, pentru GDD, vicepreședintele SNPPC, Dumitru Coarnă.

Traian Berbeceanu este acuzat că ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei. În acelaşi dosar sunt cercetaţi soţii Titus Biriescu şi Ramona Biriescu, consideraţi liderii grupării infracţionale specializate în comerţ ilegal cu petrol.