Ministerul Economiei a decis administratorul special al UM Sadu

0
29

Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a decis să-l schimbe din funcţia de administrator special al UM Sadu pe Marcel Hoară şi să găsească un înlocuitor. Acesta  împreună cu actua­la conducere a UM Sadu a administrat bine activitatea la uzina de armament, fabrica nemaifiind nevoită să restructureze personal sau să ia alte măsuri radicale.

Ceea ce nu a reuşit Marcel Hoară a fost să ducă la bun sfârşit iniţiativa în care printr-o hotărârea de Guvern emisă, UM Sadu ar fi putut să scape de 52% din datoriile istorice acumulate, restanţe care depăşesc acum peste 1000 de miliarde de lei vechi.

Aşa se face că în urma discuţiilor purtate, Ministrul Economiei a decis ca Şeful Corpului de Control, Dumitru Pârvulescu, să se ocupe şi de UM Sadu, în calitate de administrator special. De altfel, nu este pentru prima oară când Pârvu­lescu este împuternicit să se ocupe de activitatea de la UM Sadu, împreună cu directorul general Lori Boian.

În timpul guvernării liberale, Dumitru Pârvulescu a ocupat funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie la uzina de armament, acesta făcând o echipă bună cu directo­rul general Lori Boian. Unul din planurile acestuia din acea perioadă a fost şi acela de a închiria terenurile, de la Sadu 2 agenţilor economici pentru ca uzina să-şi acopere din datoriile istorice pe care le avea şi atunci.

În prezent, Dumitru Pârvulescu ocupă funcţia de Şef al Corpului de Control la Ministerul Economiei. Preşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, a declarat că decizia Ministrului Chiţoiu este una normală:

”Este o decizie normală, Dumitru Pârvulescu este din Gorj, cunoaşte foarte bine situaţia la UM Sadu, cu proble­mele ei financiare, sociale iar acolo este nevoie de un om ca el. Bumbeşti Jiu este o localitate monoindustrială iar UM Sadu are nevoie de o revigorare”, a preci­zat Dian Popescu.

Costin SOARE