Metodă inedită de protest în ziua votului “Politicienii compromişi ar trebui să facă… compromisuri”

0
25

Un tânăr din oraşul Călan a găsit o modalitate inedită de a protesta în ziua votului. El a venit la secţia de votare cu un tricou imprimat cu un mesaj sugestiv.

Alexandru Daniel Dee, un tânăr de 26 de ani din Călan, judeţul Hune­doa­ra, este unul dintre hunedorenii care nu este de­loc mulţumit de nivelul de trai din România, dar şi de promisiunile deşarte pe care le fac politicienii odată la patru ani.

“Se ştie că se poate şi altfel. Este clar că până acum politicienii din România au ştiut să se lase compromişi însă eu aş vrea să văd măcar unul care după alegeri va face un compromis pentru noi, pentru bunăstarea noastră”, a precizat pentru GDD Alexandru Daniel Dee.

Aşadar, tânărul s-a tot gândit, s-a sfătuit cu amicii pentru a găsi o modalitate prin care să protesteze în ziua votului, fără a intra însă sub incidenţa legii. Şi cum prietenul la nevoie se cunoaşte, Alexandru a primit de la cunoscuţi un tricou inedit, care era de altfel exact ceea de ce avea el nevoie pentru a-şi concre­tiza planurile.

Pe tricoul cu pricina se afla o caricatură care reprezenta o secţie de votare ]n care o persoană scoate ca­pul dintr-o cabină de vot şi îl întreabă pe supraveghetor de unde se trage apa. Nu a stat mult pe gânduri şi a mers la vot îmbrăcat cu noul articol vestimentar pe care chiar el l-a catalogat ca fiind “foarte tare!”.

“Am citit atent legea pentru a nu avea probleme când intru îmbrăcat cu tricoul în secţia de votare şi am constatat că nu are nimeni ce să-mi facă atâta timp cât nu am niciun însemn electoral la vede­re. În momentul în care am intrat pe uşa secţiei de votare, membrii biroului electoral au pufnit în râs. Preşedintele a cam strâmbat din nas, însă nu a avut ce să-mi facă şi m-a lăsat să votez fără probleme”, mai spune tânărul.

După ce a votat şi i-a amuzat pe toţi cei din secţia de votare, Alexandru a ple­cat spre casă, cu gândul că gestul său nu va fi unul care doar a amuzat un anu­mit număr de persoane, ci unul care să tragă un semnal de alarmă viitorilor aleşi, pentru a-şi aminti mai des că au datoria să lupte pentru binele celor care i-au ales, populaţia.

Rodica Muntoi Mîrza