Merii și corcodușii tăiați la Petrila au adus administrației locale o sancțiune contravențională din partea Gărzii de Mediu

0
697

Garda de Mediu Hunedoara a sancționat contravențional Primăria Petrila pentru tăierea mai multor meri și corcoduși plantați de locatari la blocul 20 din cartierul 8 martie. Reprezentanții administrației locale susțin că primăria a primit un avertisment pentru pomii tăiați ca să facă loc parcărilor din proiectul derulat pe raza localității.

La finele lunii iulie, unii dintre locatarii blocului 20 din cartierul 8 martie reclamau acțiunea prin care reprezentanții primăriei au tăiat pomii din jurul blocului pentru a construi parcări.

Pe 9 august, cei de la Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Hunedoara au ajuns în cea mai estică localitate a Văii Jiului.

”Cu ocazia efectuării controlului în teren s-a constatat faptul că în spatele blocului 20 au loc lucrări de amenajare parcări. Se constată existența a două cioate din specia măr și urme ale existenței unei corcoduși. Zona situată în spatele blocului 20, unde se desfășoară lucrările conform proiectului, nu figurează ca spațiu verde conform Registrului Local al Spațiilor Verzi – Oraș Petrila și nici conform certificatului de urbanism emis pe baza PUG aflat în vigoare”, se arată într-o informare remisă GDD de Garda de Mediu Hunedoara, semnată de comisarul șef Angela Croitoru.

În același răspuns, inspectorii de mediu susțin că administrația locală de la Petrila a primit o sancțiune contravențională.

”Pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.24/2007 -republicată, privind reglementarea spațiilor verzi din intravilanul localităților, constatată cu ocazia efectuării controlului, comisarii GNM-SCJ Hunedoara au aplicat UAT Petrila sancțiune contravențională, stabilindu-se totodată măsuri de respectare a prevederilor legale în ce privește administrarea spațiilor verzi”, mai spune șeful Gărzii de Mediu Hunedoara.

Primarul orașului Petrila, Vasile Jurca, a spus, vineri, pentru GDD, că administrația locală a primit un avertisment din partea Gărzii de Mediu.

”Primăria nu a fost amendată. Am primit un avertisment, pentru că ar mai fi trebuit să obținem un aviz pentru tăierea pomilor”, spune Jurca.

Primarul de la Petrila recunoaște că pomii de la blocul 20 nu figurau  în registrul spațiilor verzi.

Viceprimarul orașului Petrila, Dorin Curtean, spunea, în iulie, că proiectul de amenajare a parcărilor este unul vechi, de pe vremea fostului primar.

Conform lui Jurca, la Petrila se plantează anual circa 200 de copaci pe zona verde, iar locatarii sunt cei care au cerut amenajarea de parcări.

Mihaela MIHAI