Magistrala CEH oglindește fidel modul în care a fost condusă compania. Vulcanul rămâne fără căldură

0
440
foto: arhivă

Magistrala de termoficare a Complexului Energetic Hunedoara, veche de zeci de ani, este precum un șvaiter. Deși în fiecare an conducerea complexului susține că se face un program de pregătire a Termocentralei Paroșeni pentru perioada de iarnă, avariile se țin lanț. 

Municipiul Vulcan rămâne, joi, fără căldură. Conducerea companiei a anunțat avaria la ora 11.00.

Ca urmare a avariei apărute la reţeaua de termoficare din zona Colegiul Tehnic Mihai Viteazu Vulcan, în intervalul orar 900– 2000 al zilei 14.12.2017,  se va întrerupe livrarea agentului termic în Municipiul Vulcan”, informează conducerea CEH într-un comunicat de presă.

Avaria afectează consumatorii de energie termică racordaţi la PT 8, PT 10, PT 11 şi Sediul SC Pregoterm SA Vulcan.

Potrivit celor de la CEH, după repunerea sub presiune a reţelei de termoficare, vor fi asiguraţi parametrii normali de livrare ai agentului termic.
De menționat că nu este prima avarie pe magistrala de termoficare înregistrată în această iarnă. Asta deși furnizarea căldurii se face de la 1 noiembrie la Petroșani și de la mijlocul lunii trecute la Vulcan.
Magistrala de termoficare are peste 50 de ani vechime. Pe parcursul anilor aceasta a suferit doar reparații minore. Conducerea CEH și primăriile nu au fost în stare să atragă bani pentru modernizarea ei.