Invitație la furt. Mașină deschisă, cheile în cotieră. Năvodul, aruncat la Petroșani

0
716

Un adolescent este cercetat pentru furt. Duminică, acesta a plecat la plimbare cu mașina unui hunedorean. Băiatul, din Mureș, a găsit mașina deschisă, într-o parcare. A încercat ușa, a deschis-o și dus a fost. Păgubitul a alertat poliția. Iar oamenii legii i-au găsit mașina lângă avion. La volan, hoțul minor.

Invitație la furt. Mașină deschisă, cheile în cotieră

Duminică seară, un hunedorean din localitatea Merișor, și-a lăsat autoturismul într-o parcare de pe strada Dărănești. VW Passat cu numere de Constanța a fost lăsat neasigurat, cu cheile în cotieră. Când a realizat că a rămas fără mașină a anunțat furtul.

Polițiștii au ”aruncat năvodul„. Au pescuit hoțul

După ce păgubitul a depus plângere, polițiștii au pus în aplicare operațiunea năvodul. Au încercat astfel să depisteze autoturismul în trafic. După circa o oră, mașina furată a fost identificată în trafic, în apropierea sensului giratoriu cu avionul. La volan, nimeni altcineva decât hoțul. Un adolescent de 15 ani, din județul Mureș.

Laurențiu Moldovan, autorul furtului, le-a spus polițiștilor că a găsit mașina deschisă și a vrut să se plimbe. Adolescentul a fost dus la sediul poliției în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care a comis infracțiunea.

Este cercetat pentru furt în scop de folosință și conducerea unui vehicul făra a poseda permis de conducere.

Procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani a decis cercetarea în stare de libertate a minorului.