Inspectorii ITM Petroşani continuă campaniile de informare şi control ale societăţilor din Valea Jiului

1
74

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Petroşani au avut, joi, întâlnire cu agenţii economici controlaţi in semestrul doi. De asemenea, de săptă­mâna aceasta s-a dat start unei campanii de informare a lucrători­lor si angajatorilor din construcţii.

Semestrul doi al anului a fost unul plin pentru reprezentanţii ITM Petroşani care au informat şi verificat firme din diverse domenii de activitate. Astăzi, la final de campanie, inspectorii s-au întâlnit cu angajaţii şi angajatorii societăţilor verificate pentru a le aduce la cunoştinţă rezultatele obţinute în urma controalelor.

„Există o campanie la nivel naţional de verificare a exploa­tă­rilor la zi, a balastierelor şi a carie­relor. Noi am făcut aceste verificări, iar acum, la finele campaniei vor organiza o întâlnire cu angajatorii pentru a scoate în evidenţă deficienţele pe care le-am întâlnit şi pentru a le prezenta încă odată cum trebuie să arate o balastieră, o carieră sau un şantier, astfel încât reglementările legale să fie respectate şi să nu existe evenimente în aceste locuri de muncă”, spune Ileana Bodea, şef serviciu SSM din cadrul ITM Petroşani.

De asemenea, s-a dat startul şi unei campanii care ii va viza pe cei care îşi desfăşoară activitatea în construcţii. Având în vedere că acest domeniu de activitate este unul periculos, iar în acest an, la nivel naţional, s-au înregistrat mai multe accidente de muncă grave, Inspectorii ITM cred că aceste controale şi informări privind Siguranţa şi Securitatea în muncă sunt binevenite.

„Acum o săptămână am primit o campanie care va dura din august până în octombrie de con­ştientizare şi informare a angajatorilor şi a lucrătorilor despre riscurile si accidentele care se pot produce în construcţii dacă nu se respectă legislaţia. Cu această ocazie noi putem verifica şi modul în care serviciul intern sau extern sau persoanele desemnate pentru siguranţa şi securitatea în muncă îşi instruiesc angajaţii şi intervenim dacă este cazul pentru a veni în ajutorul lor cu materiale vis a vis de modul de producere a unor accidente grave în acest sector de activitate. Campanie este în special pe săpături de şanţuri, pe surpări de maluri dar noi ne pro­punem să le aducem exemple şi cu privire la lucrările efectuate la înălţime”, spune Ileana Bodea, şef serviciu SSM din cadrul ITM Petroşani.

Pe lângă aceste campanii, reprezentanţii ITM continuă moni­torizarea şi verificarea Exploatărilor miniere din cadrul CNH Valea Jiului.

Cristina Mîrza

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua as dori si eu o informatie! sotul meu lucreaza in germania si are nevoie de formularul U1 sau E301 ;ca sa i se poata elibera acesta, are nevoie de adeverinte de la firmele din tara la care a lucrat pe perioada 2011-2015.doua din ele se afla pe raza judetului hd.Intrebarea mea este daca se pot elibera si de la dumneavoastra.Multumesc!astept raspuns.

Comments are closed.