Începe școala cu ”stângul”. ”Doliu pentru educație”, strigă elevii din Consiliul Național

0
456

Prima zi de școală ar putea fi una a protestelor. Consiliul Național al Elevilor le cere elevilor să ia atitutidine față de ultimele decizii din sistemul educațional. Astfel, aceștia nu sunt de acord cu pragul impus de cei din minister pentru a avea acces la studiile liceale. În acest sens, elevii ar trebui să poarte, în prima zi de școală, banderole negre pe braț.

Elevii și banderolele negre

”Lumânare aprinsă” pentru învățământul românesc în cadrul campaniei ”Doliu pentru învățământ. Consiliul Național al Elevilor, structura reprezentativă a elevilor din România, a decis că anul școlar 2019-2020 trebuie să înceapă cu un protest. Motivul este dat de un ordon de ministru care stabilește media – prag care permite admiterea la liceu.

Elevii din CNE afirmă că prin acest prag, elevii sunt trimiși la școlile profesionale care nu pot fi percepute ca ”groapa de gunoi” a educației.

„Noi suntem cei care trebuie să se ridice atunci când educația este pusă în pericol de factorii decidenți. Avem nevoie de decizii luate de oameni care înțeleg rolul educației pentru fiecare generație în parte, adaptate la cotidian și la potențialul și nevoile elevilor și societății în care trăim. Acesta este motivul pentru care vă invităm să vă alăturați protestului <<Doliu în educație>>, care va avea loc luni, în timpul festivităților de deschidere a noului an școlar. Pentru identificare, cu toții vom purta o banderolă neagră pe braț. Sunt acceptate și aelt simboluri de culoare neagră”, a declarat, duminică, președintele interimar al Consiliului Județean al Elevilor Hunedoara, Horia Danci.

Acțiunea este una demarată la nivel național. Consiliul Județean al Elevilor din Hunedoara se alătură acestui protest.