Foc pus “cu mâna”. Mai multe hectare de vegetaţie uscată au ars în două zone din Valea Jiului

0
49

Pompierii din Petroşani   s-au luptat cu flăcările mai multe ore, la finele săptămânii trecute, pentru a stinge vegetaţia uscată ce s-a aprins în Valea Mare, zonă dintre Lupeni şi Uricani, şi Oboroca din Lupeni.

Peste trei hectare de vegetaţie uscată au ars, vineri seara, pompierii reuşind să lichideze cele două focare numai după 5 respectiv 8 ore de intervenţie.

Potrivit comandantului de la Detaşamentul de Pompieri Petroşani, Adrian Avram, pompierii au acţionat cu mături şi lopeţi.

“Intervenţiile au fost foarte grele, efectivele trimise la faţa locu­lui mergând pe teren accidentat timp de două ore pentru a ajunge la focar”, a declarat Adrian Avram pentru GDD, comandantul Detaşamentului de pompieri Petroşani.

Potrivit sursei citate, dacă în zona Valea Mare cauzele izbucnirii incediului pot fi multiple, inclusiv aruncarea la întâmplare a unei ţigări aprinse, la Oboroca vegetaţia s-a aprins după ce focul a fost pus intenţionat.

“Acolo doar cei care au terenuri pot să ajungă. Au ars şi resturi provenite în urma curăţării terenului”, a mai spus Adrian Avram. Potrivit sursei citate, poliţiştii sunt cei care fac verificări pentru a stabili cine a pus focul.

Mihaela MIHAI