Hunedoara, vizată de percheziții într-un dosar legat de permisele auto

0
581

Ofițeri de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție au efectuat, miercuri,  82 percheziții. A fost vizată o instituție publică,  sediile unor firme, precum și domiciliile unor persoane fizice din județele Mureş, Sibiu, Braşov,  Hunedoara,  Bihor, Satu Mare. Perchezițiile au avut loc într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii unor infracțiuni de corupție și evaziune fiscală în legătură cu obținerea permisului de conducere.

Funcționari publici implicați

Conform DGA în acest dosar sunt implicați funcționari publici și a alte persoane fără calitate specială. Dosarul face referire la promovarea probei practice de obţinere a permisului de conducere.

”Totodată, din cercetările efectuate a mai rezultat faptul că, unul dintre funcționarii publici este implicat în operaţiunile unor societăți  comerciale de pe raza judeţului Mureş, care au ca obiect de lucru achiziţionarea şi comercializarea de produse de panificaţie de la diferiţi producători din ţară. Aceștia vindeau produsele obţinute, fără întocmirea de documente justificative, pentru a se sustrage de la obligaţiile de plată către bugetul general consolidat al statului”, informează DGA.

La activitățile de astăzi participă ofițeri de poliție judiciară ai D.G.A. din cadrul Serviciilor Județene Mureş, Alba, Braşov, Bistriţa Năsăud, Bihor, Cluj, Hunedoara, Harghita, Sibiu şi Satu Mare.

La percheziții se beneficiază de sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi Mureș, iar suportul tehnic este asigurat de polițiști din cadrul I.G.P.R. – D.O.S..

Dosarul este instrumentat de Serviciul Județean Anticorupție Mureș. La acțiunile de luni au fost alături polițiști din Inspectoratul de Poliție al Județului Mureș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș.