Linie discontinuă până aproape în parapet. Mașină aruncată dincolo de digul despărțitor.

0
829

Același DN 66. Aceeași zonă, aflată la câțiva kilometri de municipiul Petroșani, cunoscută dept serpentinele de pe Merișor. Același tip accident. Autoturism intrat în parapet, după ce șoferul aflat în coborâre a intrat direct în digul despărțitor al benzilor de mers. Șoferii contestă același lucru: slaba semnalizare. Linie discontinuă până la parapet și apoi dintr-o dată apare ”digul”.

Mașină răsturnată pe plafon

Șoferul unui autoturism ce rula, duminică dimineața, pe DN66, pe direcția Petroșani – Hațeg nu a mai putut evita parapetul despărțitor amplasat între benzi. Conducătorul auto, originar din Vâlcea, nu a mai putut evita coliziunea cu digul care l-a răsturnat de câteva ori și apoi a revenit cu mașina pe plafon.

Zonă presemnalizată în Cluj
Zonă presemnalizată în Cluj

Omul cobora serpentinele și având linie discontinuă pe carosabil nu se aștepta să îi apară acel parapet în față. Așadar, nu a mai avut timp să redreseze autoturismul și a lovit fornatl ”peretele” despărțitor.  Șoferul a ieșit singur din mașină, dar autoturismul a suferit grave avarii.

Merișorul, locul din județ unde mașinile opresc direct în parapeți

Parapet aruncat în drum fără a respecta normele rutiere

Mai multe accidente rutiere au avut loc în acea zonă chiar și după amplasarea acestor parapeți despărțitori ai benzilor de mers. Tronsonul este unul cu probleme, iar administratorii drumurilor împreună cu specilaiștii de la rutieră nu reușesc să identifice soluțiile preventive.

Tronson presemnalizat în CLuj
Tronson presemnalizat în Merișor – Hunedoara

După ce au amplasat în zona DN66, care le indica o statistică înfiorătoare de accidente, oamenii legii nu au catadicsit să și presemnalizeze corespunzător modificarea reglementată.

”Linia continuă începe doar în momentul în care nu mai ai ce face tu, conducător auto. Vai de capul nostru”, susțin repetitiv mai mulți șoferi.

Numai în urmă cu o săptămână, sâmbăta trecută, în același loc au avut loc patru accidente rutiere.