Examene cu scandal la Universitatea Petroșani

0
1810

Sesiunea se anunță una vulcanică la Universitatea Petroșani. Conducerea instituției de învățământ superior este acuzată de înșelăciune și amenințată cu plângere penală. Mai mulți studenți își vor banii (taxa de școlarizare-n.r.) înapoi.

Universitatea Petroșani, în centrul unui scandal

Un student de la Economia Comerțului și Turismului (ECTS) susține că studenții din municipiul Hunedoara au fost înșelați de conducerea Universității Petroșani. Asta pentru că ar trebui să se prezinte la Petroșani pentru a susține examenele.

”Mă numesc Roș Gheorghe student ECTS cls.12 Hunedoara. Am fost informat că examenele se vor da la Petroșani. Păi cum așa domnule rector? Înțelegerea a fost că examenele se vor da la Hunedoara. Ne luați de proști? Să puneți pe drum atâția studenți? Ne-am hotărât că renunțăm și să ne dați banii inapoi”, scrie, pe Facebook, studentul nemulțumit, într-un mesaj adresat rectorului UPET, Radu Sorin.

Potrivit acestuia sunt 10 persoane care ”în caz că nu există înțelegere pe cale amiabilă” vor depune plângere penală pentru înșelăciune.

La aceeași postare, hunedoreanul spune, într-un comentariu că ”peste tot vin profesorii la cursuri și la examene în Hunedoara.

”Păi am ajuns atât de proști să luăm calea Petroșaniului? Și așa nu-mi place că nu facem cursuri și ne bagă direct în examen. Ce pot învăța eu acasă și cu copil mic…”, mai scrie Gheorghe Roș.

Studentul înscris la UPET spune că nu vine la Petroșani să susțină examenele.

”Înțelegerea a fost că vin ei aici să dăm examenele. De la mine renunță roți. Și Călin. Să-mi recuperez banii. Putem să ne transferăm la Lucian Blaga-Lic 3 ECTS”, mai scrie studentul.

Acoperiţii din Universitatea Petroşani. Poliţiştii şi procurorii au bătut la uşile universităţii

Bărbatul nemulțumit afirmă, într-un alt comentariu, că după acest scandal e convins că profesorii de la Petroșani vor merge la Hunedoara.

”După cât scandal am făcut. M-am luptat pentru drepturile tuturor studenților de la Hunedoara (cred că vreo 45). Oare nu li s-a pus pata pe mine? Oare la câte restanțe să mă aștept? Așadar mă retrag de la această facultate. Și să-mi înapoieze banii ce i-am virat în contul lor. Doresc pe cale amiabilă. Dacă se poate”, spune Roș.

”Și dacă se răzgândesc și dăm examenele în Hunedoara eu nu mai pun botul la ei. Relația a început prost. Nu mai am încredere în ei. A fost primul an când au venit la noi. Și au început cu stângul”

Studentul este însă liniștit de un prieten de pe rețeaua se socializare.

”Stai liniștit… o să fie bine și nu o să facă nimeni aroganțe pentru asta. Dacă sunt oameni cu capul pe umeri o să fie totul ok și nu o să ai probleme la examene”, scrie Călin Bobora.

Rectorul UPET: ”Nu știu nimic”

Rectorul Universității Petroșani, Radu Sorin, susține că nu știe nimic despre nemulțumirile studenților din Hunedoara.

”Nu știu, nu am vorbit cu studenții noștri de la Hunedoara”, a declarat rectorul Radu Sorin.

Potrivit sursei citate, examenele s-ar putea susține și în alte localități dacă există mai multe cereri. Care însă trebuie analizate.

Rectorul Radu Sorin susține că au existat mai multe centre de înscriere și la Hunedoara, și la Deva și la Târgu Jiu. Nu știe însă să li se fi spus studenților că dau examenele la Petroșani.

 

Anticorupția a descins la Universitatea Petroșani