Echipele Enel încă lucrează la restabilirea alimentării cu energie electrică a localităţilor afectate de furtună

0
103

Peste 100 de echipe se află şi acum în teren pentru restabilirea alimentării cu energie electrică a localităţilor afectate de furtuna năprasnică de duminică.

Potrivit reprezentanților furnizorului de electricitate, în zona de acţiune a E-Distribuţie Banat a fost reluată alimentarea cu electricitate la circa 81% din clienții pentru care furnizarea a fost afectată de furtună.

“Ca urmare a eforturilor echipelor E-Distribuție Banat și ale contractorilor, inclusiv în cursul nopții, a fost reluată alimentarea cu electricitate pentru un număr estimat de circa 182.000 de clienți, astăzi la ora 09:00. La această oră intervin un număr de 107 echipe, din care 82 ale E-Distribuție Banat și 25 ale firmelor contractoare. Acestea au ca prioritate intervenția la avariile înregistrate pe liniile de înaltă și medie tensiune, care alimentează un număr mare de clienți, cu accent pe remedierea stâlpilor de beton rupți și a celor de metal îndoiți, în special în județul Timiș, dar și în Caraș Severin, Hunedoara și Arad”, se arată într-un comunicat al E-Distribuţie Banat

De precizat că în sprijinul echipelor din Banat au fost trimise 26 de echipe de intervenție ale E-Distribuție Muntenia și E-Distribuție Dobrogea, care acţionează în zonele afectate de furtună.

Ca urmare a condițiilor meteorologice extreme care s-au produs în zona de vest a României în după-amiaza zilei de duminică, 17 septembrie, a fost afectată funcționarea rețelelor de distribuție de electricitate din zona de activitate a E-Distribuție Banat, ca urmare a vântului foarte puternic (ce a depășit viteza de 90 km/h) și a căderilor de copaci. La nivelul furnizorului de energie electrică a fost declarată stare de urgenţă de nivel 2.

Carmen COSMAN – PREDA