Echipamente de susținere și transportoare de la minele Paroșeni și Uricani, scoase la vânzare

0
401

Echipamente miniere scoase din minele Paroșeni și Uricani sunt scoase la vânzare. Tranzacția se va face prin intermediul Bursei Române de Mărfuri. Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului va atribui loturile în baza criteriului ”prețul cel mai mare”.

SNÎMVJ vrea licitație pentru echipamentele miniere de la Petrila

Echipamente de peste 600 mii lei

Minele Paroșeni și Uricani nu mai dau cărbune de la finele anului trecut. De atunci,  s-a lucrat la scoaterea echipamentelor din subterane. Ceea ce a fost recuperat e scos acum la vânzare. Tranzacționarea se face pe Bursa Română de Mărfuri.

Peste circa o săptămână, va avea loc deschiderea ofertelor pentru echipamentele miniere scoase la vânzare de SNÎMVJ.

Vorbim despre echipamente de susținere, adică stâlpi și grinzi, dar și de trei transportoare cu raclete. În total, valoarea de pornire a licitației este de circa 505 mii lei.

Într-o altă tranzacție, pe aceeași Bursă Română de Mărfuri, SNÎMVJ vinde piese de schimb pentru transportoare. În acest caz, valoarea totală a loturilor scoase la vânzare este de aproape 160 mii lei.

Cei de la Bursa Română de Valori au făcut informarea. Inclusiv cei de la Complexul Energetic Hunedoara ar fi trebuit să fie anunțați deja.

Potrivit celor de la SNÎMVJ, echipamentele trebuie valorifcate ”la maxim”. Asta înseamnă vânzarea lor la cea mai mare valoare. Nu întotdeauna iese afacerea așa.

Echipamentele de la mina Petrila, casate și vândute ca deșeu.

În urmă cu 3 ani, la momentul în care mina Petrila parcurgea etapa de astăzi a ultimelor două unități ce se închid, echipamentele nu au putut fi vândute pe Bursă. În cele din urmă soarta celor rămase nefurate a fost casarea și apoi comercializarea ca deșeuri.