E oficial. Gherasim a uitat de durerea bâtei de baseball pentru 20.000 de lei şi 10.000 de euro

0
154

S-a pus punct “tele-lovelei” Simota-Gherasim.

Fostul consilier local, Paul Gherasim, cel care a luat bătaie în decembrie 2008 în faţa blocului în care locuia, este prezent în rechizitoriul prin care gruparea Simota a fost trimisă în judecată.

Declaraţiile oscilante ale lui Paul Gherasim după bătaia pe care a încasat-o de la oamenii lui Simota sunt lămurite acum oficial prin actul de trimitere în judecată a lui Simota şi a grupării sale.

Banii l-au făcut să uite de durere

O femeie din anturajul lui Paul Gherasim a jucat rolul poștașului care i-a înmânat fostului consilier, în scopul retragerii declarațiilor și pentru a uita detaliile din momentul bătăii, o sumă considerabilă.

Potrivit rechizitoriului, Gherasim a fost de acord cu această înțelegere pentru 10.000 de euro încasați de la Cristian Litera și alți 20 de mii de lei de la Alin Simota.

 ”Sumele de bani s-au dat pentru ca P.V.G.  (Paul Gherasim-n.r.) să-şi schimbe declaraţiile din dosarul în care era cercetat L.V. ( Lăcătuș Valer- n.r.) şi să nu mai producă agitaţie în mass-media privind implicarea lui Simota în această bătaie. Banii au fost daţi persoanei vătămate P.V.G. în scopul încheierii unei înţelegeri frauduloase. Aceasta cu prilejul administrării probaţiunii în dosarul în care a fost trimis în judecată Lăcătuş, a participat la efectuarea unei recunoaşteri din grup  ,indicându-l după spusele sale, fară dubii, ca autor al agresiunii. După ce între persoana vătămată (Paul Gherasim-n.r.) şi învinuiţi (gruparea Simota) a intervenit înţelegere frauduloasă, materializată într-un act autentic, persoana vătămată a revenit asupra declaraţiei iniţiale şi a negat că l-ar fi recunoscut pe autorul agresiunii în persoana inculpatului, motivând sugestionarea sa în acest sens de către lucrătorii de poliţie. În plus, conform înţelegerii cu inculpatul Litera şi Simota, persoana vătămată a declanşat o campanie mediatică susţinând în esenţă, cele menţionate mai sus”, se arată în rechizitoriu.

Între timp, mărturia mincinoasă a lui Paul Gherasim a fost probată și pedepsită, acesta fiind condamnat de Judecătoria Petroșani la trei luni de închisoare cu suspendare.

Una peste alta, pe Simota l-a costat scump bătaia lui Gherasim, acesta plătindu-i pe cei patru bătăuși (Valer Lăcătuș, Ioan Moldovan, Cristian Litera și Cătălin Penciuc-n.r.) cu 20.000 de lei.

Bătaie pregătită ca la carte…

Pentru a induce în eroare, gruparea Simota a pregătit minuțios terenul pentru momentul bătăii fostului consilier local. În acest sens, cu o lună și jumătate înainte de a fi bătut Gherasim, a fost pus la punct un apropiat al lui Simota. Așa că, ”Dinamo”  (fratele unui polițist din Valea Jiuluu) -cel care îi submina lui Simota autoritatea în anturaj comentând anumite decizii ale acestuia- a fost pus la punct, prin aceeași metodă de operare ca și Gherasim.

 ”Numitul A.D.C.a fost bătut la data de 16.11.2008, în jurul orelor 00:30, pe raza mun. Petroşani, în momentul în care se întorcea la locuinţa sa din Petroşani. La bătaie au participat Litera Constantin Cristian, Penciuc Cătălin, L.V. şi Moldovan Ioan Petru, care l-au atacat în momentul în care a coborât din maşină şi se deplasa către scara blocului, autorii fiind mascaţi cu cagule şi lovindu-l cu pumnii, picioarele şi cu bâte. Efectiv l-au lovit doar L. şi Moldovan, inc. Litera şi Penciuc aşteptându-i în maşină asigurând locul şi retragerea de la locul faptei. Urmare a bătăi aplicate A.D.C. a suferit un politraumatism prin agresiune, prezentând TCF închis, contuzie ambele gambe, plăgi contuze gamba stângă, hemoragie subconjunctivală  OS echimoze faciale. Iniţial A.D.C. a solicitat intervenţia organelor de poliţie neavând cunoştinţă cine l-a bătut. Ulterior bătăii A.D.C., bănuind de unde i se trage bătaia, nu a formulat plângere şi nu a solicitat eliberarea unui certificat medico – legal”, se mai arată în rechizitoriu.

Această măsură luată împotriva fratelui polițistului a fost cu atât mai necesară, potrivit celor din grupare, mai ales că Simota ar fi fost primul suspectat de agresarea consilierului care depusese, cu câteva luni înainte, o plângere la poliție împotriva acestuia, pentru amenințare.
Grupare ajutată de poliţişti

Bătăuşii erau tot timpul acoperiţi şi siguri pe ei. Ameninţările şi modul agresiv cu care acţionau le dădeau suficiente garanţii că victimele sunt descurajate şi nu depun plângeri împotriva lor. Dacă totuşi nu se întâmpla aşa se bazau pe lipsa de profesionalism a poliţiştilor, dar şi pe ciripitorii din poliţie. În categoria ultimilor, intră şi Avram Zorin, poliţistul de la IPJ Hunedoara care era apropiat lui Litera.

“În perioada cuprinsă între comiterea faptei asupra lui G (Gherasim – n.r.) şi sosirea la I.P.J. Hunedoara a rezultatului la constatare ADN, inculpatul Litera Constantin Cristian a luat legătura cu prietenul său învinuitul Avram Zorin (poliţist -n.r.), care îl favorizase şi în alte împrejurări, şi s-a interesat la acesta despre ancheta desfăşurată de către organele de poliţie pentru identificarea autorilor, şi la o a doua discuţie purtată cu acesta mărturisându-i modalitatea în care a comis fapta, cine a comandat-o, cine sunt autorii”, se arată în rechizitoriu.

De altfel, Zorin a recunoscut în faţa organelor de cercetare această complicitate.

“La câteva zile, am fost sunat de Litera Constantin Cristian care m-a chemat la o întâlnire, din câte reţin, în spatele blocului. M-am întâlnit cu el, ocazie cu care m-a întrebat dacă am auzit de bătaia de la Petroşani, cu consilierul local, m-a întrebat ce se aude prin poliţie despre această bătaie şi a ţinut să-mi menţioneze că a auzit că autorul este numitul O. I. zis Pera, cu gaşca lui. Eu i-am spus că n-am auzit să se vorbească prin poliţie de acest subiect, după care ne-am despărţit. După alte câteva zile am fost sunat, din nou, de Litera Constantin Cristian care m-a chemat la el să discutăm ceva. Am mers la el acasă, noi locuiam foarte aproape şi odată ajuns acolo Litera mi-a spus adevărul legat de bătaia lui P.G (Paul Gherasim – n.r.).. A făcut acest lucru în contextul în care era deranjat de faptul că numitul L.V., persoană care a participat la bătaie, nu a fost atent iar victima a reuşit să-i tragă cagula de pe faţă. Litera mi-a spus că Lăcătuş urmează a fi identificat deoarece o să se facă o analiză a ADN-ului de pe cagulă, care va fi comparat cu proba ADN făcută lui L.V. (Lăcătuş Valer – n.r.) în timp ce era în penitenciar”, a spus poliţistul în faţa anchetatorilor.

Cu toate că poliţistul este recunoscut ca proptă pentru persoane judecate pentru diverse infracţiuni, aceasta nefiind singura grupare sprijinită, şi cu toate că a recunoscut în faţa anchetatorilor faptele, Zorin este menţinut în IPJ Hunedoara, pe motiv că fiecare persoană este acoperită de prezumţia de nevinovăţie până la condamnarea finală. Şi uite aşa, până se drege busuiocul în instituţia Poliţiei se formează – tacit – grupuri infracţionale protejate de lege.

 “Astfel, Litera mi-a spus că această bătaie a fost executată la ordinul lui Simota Alin care avea un conflict cu numitul P.G (Paul Gherasim – n.r.)  (….) Litera mi-a recunoscut că a participat şi el la bătaie. Mi-a spus că la bătaie au purtat toţi cagule iar ulterior au aruncat aceste cagule şi bâtele în râul Jiu” – Avram Zorin.