Drum forestier care pe GPS apare ca județean. Turiștii, păcăliți de tehnologie

0
367

Un drum care face legătura din orașul hunedorean Petrila cu masivul  Șureanu apare pe hărți clasificat drept drum județean. În fapt, sectorul cu pricina, lung de câțiva kilometri nu are nimic de a face cu un drum circulabil pentru autoturismele mici.

Taia-Aușelu, drumul forestier clasificat ca județean

Peste 20 de kilometri de drum forestier sunt etichetați pe hărți drept drum județean.  Este vorba despre drumul de pe Taia, clasificat 709k. Nimeni nu știe cum drumul care are doar o bucată asfaltată a ajuns să fie clasificat drept județean.

”El este drum forestier și a fost tot timpul drum forestier. Nu știu cine, din pix, de la consiliul județean sau de altundeva l-or făcut drum județean dar fără nicio bază legală zic eu”, spune primarul orașului Petrila, Vasile Jurca.

Turiștii care ajung în Valea Jiului sunt induși în eroare și nevoiți să se întoarcă din drum.

”Am avut mai multe reclamații Chiar am întâlnit oameni care mergeau în direcția asta și erau dezorientați că GPS-ul le dădea ca un drum județean disponibil și deschis care face legătura cu Șureanu. Drumul este înfundat la momentul ăsta. Urcă 16 km de la intersecția cu primăria și acolo se închide. Mai există acces dar pe drumuri de TAF cu ATV-uri sau mașini de teren foarte bine dotate”, explică edilul din Petrila.

Drumul Taia-Aușelu a ajuns, în primăvara acestui an în administrarea Primăriei Petrila. Administrația locală urmează să identifice sursele de finanțare pentru asfaltarea lui. Asta pentru că tronsonul ar urma să facă legătura cu domeniul schiabil pe care Primăria Petrila vrea să îl construiască în masivul Șureanu.