Doi nevăzători din Lupeni pot folosi calculatorul. Au primit echipamente dotate cu un soft special

0
92
foto: aradon

Două persoane cu deficiențe de vedere din Lupeni au primit calculatoare cu un soft special, care le permite să navigheze pe internet și să acceseze variantele audio ale cărților.

Lions Club Petroșani Via Regis

Calculatoarele au fost donate de Clubul Lions Deva Sarmizegetusa și echipate de membrii Clubul Leo Deva Sarmizegetusa și voluntari Lions.

Cu ajutorul Angeleo Iancu, de la Universal Edil Lupeni, la Marius Banco și Ion Oncioiu. au primit computere cu aplicaţia BatPro de la Lions Club Petroșani Via Regis.

Calculatoarele au un soft care permite nevăzătorilor să utilizeze calculatorul şi să navigheze pe internet cu ajutorul a doar a patru taste ( sus, jos, stanga, dreapta).

Cu ajutorul softului BatPro, persoanele cu deficienţe de vedere pot accesa o colecţie de peste 40.000 de cărţi audio, ziare, posturi de radio pe internet, informaţii meteo, horoscop, curs valutar şi rezultate sportive. Aplicaţia conţine şi câteva cursuri interactive dezvoltate special pentru nevăzători: curs de învățare a tastaturii, curs de navigare pe internet şi un curs de utilizare a unui editor de texte. De asemenea, pentru petrecerea timpului liber sunt încorporate şi câteva jocuri.

Cu ajutorul proiectului „BatPro – Calculator pentru nevăzători”, nevăzătorii din România au acum un calculator şi au învăţat să-l folosească rapid datorită uşurinţei de navigare.

Proiectul „BatPro – Calculator pentru nevăzători” este iniţiat de LIONS Club Arad şi este finanţat de Fundaţia Orange cu suma de 222.500 lei în cadrul fondului de finanţare „Lumea prin culoare şi sunet”, ediţia 2016. Inițiatorii acțiuni nu ar fi putut face acest gest fără Boros Ladislau -LC Arad, responsabilul programului BatPRO în Districtul 124 Romania!