DN 7A, neasfaltat, dar pregătit de iarnă

0
566

Legătura dintre Valea Jiului și Voineasa este reprezentată de un drum care nu mai ajunge să fie reparat. Starea DN 7A a fost mereu subiect de discuție în ultimii ani. Deși drumul trebuia reparat, acest lucru nu s-a întâmplat.

Pregătiri de iarnă

Conducerea companiei de drumuri a pus în vedere, marți, constructorului de pe DN 7A să pregătească tronsonul pentru perioada de iarnă.

”S-au stabilit care sunt intervențiile de urgență ce trebuie executate în vederea pregătirii drumului pentru iarnă. Constructorul trebuie să intervină și să repare două podețe care sunt rupte, să astupe gropile și să asigure semnalizarea rutieră în zonele periculoase”, a declarat, joi, pentru Gazeta de Dimineață, Ion Tudor, șeful de la Drumuri Naționale Gorj.

Administrat de Timișoara, transmis la Craiova pe perioada reparațiilor

DN 7A, Petroșani-Voineasa, este în administrarea DRDP Timișoara. Numai că, odată cu stabilirea programului de investiții a ajuns la Craiova.

”DN 7A este în administrarea Regionalei Timișoara, secția Drumuri Deva, doar că s-a decis ca pe perioada lucrărilor de reabilitare să fie administrat de DRDP Craiova. Pe timp de iarnă, drumul trece la Timișoara. Dacă constructorul avea în contract și întreținerea pe timp de iarnă, rămânea în continuare la DRDP Craiova”, explică Tudor.

Au fost bani, dar nu s-a lucrat

STRACO este societatea ce și-a adjudecat contractul de reabilitare a DN7A. Deși au existat bani, conform reprezentanților companiei de drumuri, lucrările nu au fost executate.

Până la acest moment constructorul nu a fost sancționat pentru lipsa lui de implicare.

Finanțarea pentru reabilitarea DN 7A vine de la Guvernul României prin Compania Națională de Drumuri. Valoarea proiectului este de circa 66 milioane de lei.