Disponibilizaţii vor primi banii

4
13

Guvernul a decis în şedinţa de marţi acordarea de ajutoare de urgenţă pentru familiile minerilor disponibilizaţi. Valoarea totală a ajutoarelor de urgenţă se ci­frează la aproximativ 8 mi­lioane de lei, iar numărul familiilor care vor beneficia de aceste ajutoare este de 900.
”Actele normative aprobate astăzi prevăd acordarea de ajutoare de urgenţă persoanelor disponibilizate, care să asigure, până la găsirea unui loc de muncă sau desfăşurarea de activităţi independente aducătoare de venituri, un suport financiar care să prevină riscul excluziunii sociale” se arată în comunicatul Guvernului.
Potrivit documentului menţionat, aprobarea sumei efective acordate cu titlu de ajutor de urgenţă se va efectua de ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, pe baza propunerii cuprinse în anchetele sociale efectuate de agenţiile pentru prestaţii sociale judeţene în a căror rază teritorială îşi au domiciliul familiile minerilor disponibilizaţi.
Cele 8 milioane de lei aprobate de Guvern marţi asigură, potrivit calculelor, plata integrală a celei de a doua tranşe a salariilor compensatorii pentru minerii ce au părăsit sistemul la 1 octombrie.
Actele normative urmează a fi transmise spre publicare în Monitorul Oficial al României, iar după publicarea acestora foştii angajaţi ai Companiei Naţionale a Huilei Petroşani care au fost disponibilizaţi începând cu 01.10.2011 vor primi aceste drepturi.
„Aş dori să mulţumesc membrilor Guvernului României şi îndeosebi Primului Ministru Emil Boc, pentru că eforturile lor au condus la rezolvarea acestei probleme, ce putea genera într-o stare conflictuală gravă în Valea Jiului” a precizat Attila Dezsi, prefectul judeţului Hunedoara.
Mihaela MIHAI

4 COMENTARII

  1. zii mai “desteptule”(cu ghilimele de rigoare..) …ce faci acu’?
    disponibilizatii sunt la CNH! tu unde esti? nu mai tot incita lumea ca esti un papa-lapte….la somn cu tine….

  2. bai”minerii vaii jiului”,deja iau foc….ma enervezi de nu mai pot…..Ai fost cumva la vreun protest al disponibilizatilor? in 30 nov….sau azi? daca nu, taci in “doamne iartama-ma” si nu te mai baga unde,! nu cred ca-ti fierbe oala…..desteptule……:)))

  3. Olteni gorjeni (Sorin Gaman,Maricel Hoara,….)infiltrati de Condescu cu ajutorul lui Berceanu in Ministerul Economiei (Ministerul Oltenilor)au vrut sa distrunga mineritul Vaii Jiului.Felicitari lui Attila Dezsi,UDMR-ului.

  4. Prima transa de bani pentru disponibilizati sa dat din bani CNH-ului,productie,(CNH care anul acesta nu a primit subventie).Ce stie Gazeta de Dimineata daca in proectul de buget al statului pentru anul 2012 sa trecut subventia pentru cele trei mine Petrila,Paroseni si Uricani care merg pe inchidere pana in 2018 sau se amana tot asa ca anul acesta ba ca se va da la rectificarea de buget,ba ca nu sunt bani,…..

Comments are closed.