Deszăpezirea drumului spre Parâng așteaptă ridicarea mașinilor

0
515

Accesul spre stațiunile montane din Valea Jiului nu este unul facil. Mai ales pe timp de iarnă. Intervenția utilajelor de deszăpezire nu e pe placul turiștilor, însă responsabilii spun că nu sunt probleme care să determine amendarea firmelor responsabile cu deszăpezirea.

Drumul spre Parâng, nedeszăpezit

Duminică dimineața, drumul spre stațiunea montană Parâng aștepta intervenția utilajelor de deszăpezire.


”Drumul judetean 709 spre Hotel Rusu, ora 11. Același stil de curățat drumul: 3 lopeți de sare și lama ridicată la 1 m. Mai bine ar sta acasă decât să muncească în bătaie de joc! Având în vedere că nu e prima oară, încep să cred că e intenționat”, scrie pe pagina de Facebok a Domeniului Schiabil Parâng.

Drumul cu pricina aparține de Consiliul Județean Hunedoara. Oficialii acestei instituții au găsit explicația pentru zăpada de pe carosabil.

Mașinile parcate nu permit utilajului să intervină

Administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, a declatrat că de vină pentru starea drumului spre Parâng sunt mașinile garate de-o parte și de cealaltă a drumului.
”Cunosc situația. Acum îl sun pe primarul Ridzi să trimită Poliția Locală, Poliția Rutieră, să ia mașinile garate pe marginea drumului. Din cauza acestor mașini nu poate urca mașina de deszăpezire”, a declarat Costel Avram.

Potrivit sursei citate, CJ Hunedoara nu a aplicat nicio amendă firmelor de deszăpezire. Avram spune că au fost ceva probleme în curățarea drumurilor județene, dar nu unele care au ținut de firmele de deszăpezire.

Trebuie menționat însă că în urmă cu circa doi ani, drumul spre Parâng a fost deszăpezit de administrația locală de la Petroșani. Asta deși atribuția revenea firmei plătită de Consiliul Județean Hunedoara. Mai mult, în decembrie, un turist prezent în Straja reclama aceeași situație: mașini de deszăpezire ce urcă cu lama ridicată și care se strică în mijlocul drumului.

foto: Facebook Domeniul Schiabil Parâng