Deşi asociaţia este în dizolvare de doi ani, Primăria Petroşani nu a recuperat baza sportivă folosită ca parc auto

0
19

Lasă-mă să te las. Sau abandonarea obiectelor publice în mâna unor oameni de afaceri care le-au folosit în scopuri individuale şi apoi le-au lăsat de izbelişte. Primăria Petroşani continuă să-i lase baza sportivă Jiul omului de afaceri Alin Simota deşi contractul acestei tranzacţii este depăşit de legalitate. Şi asta fiindcă una dintre părţile contarctante, respectiv Asociaţia Club Sportiv Jiul Petroşani, are înregistrată la Judecătoria Petroşani o solicitare de dizolvare din luna mai, anul 2011.

Merge şi aşa…

Administraţia locală de la Petroşani ar putea cere rezilierea contractului prin care liberalul Alin Simota are în folosinţă gratuită baza sportivă Jiul. Ar putea şi asta pentru că societatea care este beneficiara contractului este în dizolvare şi are numit un lichidator.  Ar putea, dacă ar avea curiozitatea să cunoască situaţia asociaţiei care are în administrare gratuită baza sportivă.

Potrivit datelor existente la Judecătoria Petroşani, Asociaţia Club Sportiv Jiul Petroşani, cea care este parte contractantă a actului dintre administraţie şi stadionul Jiul, este în procedură de dizolvare. Lucru cerut încă din luna mai a anului 2011, motiv pentru care s-a numit un lichidator judiciar, în speţă o societate de profil din Petroşani.

„Dacă una dintre părţi nu mai există, s-ar putea rezilia contractul”, declara, marţi, secretarul Primăriei Petroşani, Adrian Negoe, care nu ştia însă situaţia societăţii care a primit în folosinţă gratuită baza sportivă de la Jiul.

Aleşii locali de la Petroşani susţin că nu e de datoria lor să rezilieze contractul dintre primărie şi asociaţia lui Simota, acest lucru revenind conducerii administraţiei locale.

„Dacă s-a cerut dizolvarea, atunci contractul poate fi reziliat”, a spus unul dintre aleşii locali de la Petroşani.

Asociaţia Club Sportiv Jiul Petroşani a fost înfiinţată în 2004, iar în 2005 a încheiat un contract de comodat pe 10 ani cu Primăria Petroşani, în urma căruia a obţinut dreptul de a folosi gratuit baza sportivă de la Jiul, singura obligaţiei a aociaţiei fiind aceea de a desfăşura activităţi sportive. În 2011 s-a cerut însă dizolvarea asociaţiei care a fost înfiinţată de Atomis International Prod condusă de Alin Simota, Grup 95 SA controlată de Adrian Gărdean şi General Trust Petroşani – despre care se spunea că este a lui Dan Bârcină, finul lui Gărdean.

La acest moment, pe lângă faptul că s-a cerut dizolvarea asociaţiei, nici măcar cerinţa administraţiei conform căreia „să desfăşoare activităţi sportive” nu mai stă în picioare.  Nu mai există echipă de fotbal nici măcar în Liga a III-a, se spune că la stadion mai există un singur paznic, dar cu toate acestea omul de afaceri Alin Simota este tolerat ca posesor al bazei sportive. Contractul de concesiune prin care Simota are în folosinţă gratuită baza sportivă expiră, potrivit reprezentanţilor administraţiei locale doar în anul 2015. Acesta ar putea fi reziliat dacă structura care a primit baza în folosinţă ar fi desfiinţată, lucru care reprezentanţii municipalităţii nu ştiu să se fi întâmplat.

Baza sportivă de la Jiul, la un moment dat una dintre cele mai frumoase din ţară, a ajuns să fie folosită pe post de parc auto pentru maşinile omului de afaceri. Sportul la Jiul se rezumă acum doar la tenis de câmp în cadrul Clubului Sportiv Municipal care nu are legătură cu Alin Simota şi fotbalul amatorilor de pe terenul sintetic.

Contractul dintre primărie şi asociaţia lui Simota expiră numai în 2015. La mometul încheierii acestuia, baza sportivă era estimată la circa 80 de miliarde de lei vechi.