Deschiderea festivă a noului an universitar, doar cu personalităţi de pe plan local

0
302

Deschiderea festivă a noului an universitar de la Petroşani nu va beneficia de prezenţa niciunei personalităţi de la Centru, asta deşi conducerea instituţiei de învăţământ superior din Dealul Institutului a lansat mai multe invitaţii.

Noul an universitar va debuta, în mod festiv, la Petroşani în data de 2 octombrie, când la ora 11.00 va avea loc festivitatea oficială. Nicio personalitate de prim rang de la Bucureşti nu  va lua parte la eveniment, asta deşi au fost lansate mai multe invitaţii în acest sens. În plus, conducerea Universităţii din Petroşani era dispusă chiar şi să „jongleze” cu data de organizare a festivităţii.

„Nu pot să vină. În data de 29 septembrie, cum am stabilit iniţial, sunt ocupaţi, este o şedinţă de la care nu pot să lipsească, iar în data de 2 octombrie este şedinţă de Guvern comună, la Sofia, Guvernul României şi Guvernul Bulgariei”, a declarat Radu Sorin, Rectorul Universităţii Petroşani.

În consecinţă, la Petroşani va veni doar un reprezentant al Ministerului Educaţiei, precum şi invitaţi oficiali de la nivel judeţean şi local.

De precizat că la deschiderea noului an universitar, au fost lansate invitaţii atât ministrului Educaţiei, Liviu Pop, dar şi Premierului Mihai Tudose.

Carmen COSMAN – PREDA