De ce a pierdut voturi PSD Hunedoara? Cine este imaginea lui Dragnea în județ?

0
1321
foto: A1

Hunedoara este singurul județ din Transilvania în care a câștigat PSD. Cu toate aceastea marea victorie e o mare înfrângere. Cei din PSD știu asta foarte bine. Scorul obținut la scrutinul din 26 mai este unul mult sub așteptări. Pe de altă parte, obiectivul lor numărul 1, Natalia Intotero – europarlamentar, nu a fost atins. Nu prin vot. Poate doar dacă baronii PSD vor reuși excluderea de pe listă a unor candidați, Intotero va pleca la Bruxelles. Ce a tras însă în jos partidul?

De ce?

Întotdeauna strategia politică a PSD a fost una ”solidă”. Întotdeauna au știut când să dea, cui să dea și pe cine să atragă în zona de interes. Mai mult, aparatul de partid este unul care funcționează ”ceas” când este vorba despre înlăturarea incomozilor. Acum, după ce chiar și hunedorenii – români captivi într-un județ sărăcit și fără perspectivă, agățat de un partid și vreo două sindicate – le-au arătat spatele, membrii de partid fac tot felul de analize. Cum se poate așa ceva deși ei au capacitat numai oameni grei, în ultima perioadă. Una dintre ultimele achiziții este primirea lui Costel Avram în fruntea Consiliului Județean Hunedoara, dar și în echipa PSD Deva.

Și totuși

Costel Avram

Județul Hunedoara este frământat în ultimul an – și mai vocal ca până acum – de tot felul de scandaluri și abuzuri politice sau de altă natură. Numele lui Avram a apărut deseori în scandaluri de acest gen. De la desființarea organigramei CJ, la numiri preferențiale impuse în instituții de stat, la angajări în fosta instituție pe care a condus-o ApaServ și până la execuții politice la Teatrul ID Sîrbu din Petroșani. Mai mult, mulți lideri și primari PSD din județul Hunedoara strâmbă din nas când e vorba despre Avram. Doar că o fac neasumat la nivel public. De ce? De frică, spun ei. Costel Avram este considerat un personaj influent – omul tampon dintre mediul politic și mediul de afaceri. Avram a fost etichetat tot timpul ca mâna dreaptă a cuiva. În urmă cu câțiva ani era mâna dreaptă a lui Mircea Ioan Moloț. Acum este mâna dreapta a lui Laurențiu Nistor, dar și prieten foarte bun al Nataliei Intotrero. ȘI în plus, și deloc puțin, Avram este indicat a fi prietenul cel mai bun al lui Doru Doda, omul de afaceri care controlează Drupo, societatea comercială care s-a aflat întotdeauna prinsă în structura de ”conducere” a județului Hunedoara.

Până aici.

Aceste motive, prezentate succint, i-au ținut ani la rând pe oameni captivi. Până la un moment dat, când Avram a călcat pe tărâmul artișitlor, a actorilor, acea categorie care nu știe cum e cu politica, dar înțelege bine improvizația și un rol jucat prost. Iar insistența lui Avram de a rămâne pe acest tărâm a contribuit și ea la scăderea puterii PSD în județul Hunedoara.

Actor: ”Nu am votat PSD, din cauza lui Costel Avram”

Actorul Alexandru Mihai, șef Serviciu Artistic la Teatru, povesște că salariul său în ultimii ani a aviut o evoluție ascendentă sub guvernarea PSD. Cu toate acestea, nu a fost suficient să fei convins.

Foto Alexandru Mihai – arhiva personală a actorului

”Totuși nu am votat PSD la aceste alegeri din cauza unui singur om și acesta nu este nici Liviu Dragnea, nici Viorica Dăncilă, ci Costel Avram. Nu banii sunt cei care cumpără voturi, stimați conducători de județ, ci modul în care înțelegeți sa aveți grijă de cei pe care ii „pastoriți”. Așa cum majoritatea a votat împotriva PSD la nivel național din cauza lui Liviu Dragnea, așa am ales eu și mulți alții sa votam pentru alte formațiuni politice datorita a ceea ce a produs pentru noi implicarea „legală” a domnului mai sus menționat în bunul mers al Teatrului. Degeaba avem salarii bune dacă mâine riscam sa nu mai avem locuri de muncă! Acest mod de abordare, fără transparență și fără discernământ trebuie sa înceteze. Noi vrem respect și când îl vom simți va vom respecta la rândul nostru”, spune, într-o scrisoare adresată CJ Hunedoara, Alexandru Mihai, actor la Petroșani. (vezi contul de Facebook al actorului Alexandru Mihai)

Mesajul transmis de actor este unul complex care face referire la servilism, oportunism, folosirea oamenilor din instituții în scop politic, umilind competența și periclitând buna desfășurarea a activităților instituționale.

PSD Hunedoara s-a clasat pe locul întâi în județul Hunedoara, la mică distanță revenind PNL, urmat de USR Plus.

Ramona Roșulescu