Copil de opt luni, diagnosticat cu meningită bacteriană, mort între spitale

0
1889

Un copil de opt luni, ajuns mort la spital, joi. Medicii de aici nu l-au mai putut salva, copilul ajungând în stop-cardiorespirator. Cadrele medicale au pus un diagnistic de suspiciune meningită bacteriană. Acesta este al doilea caz în această săptămână. Prima suspiciune a apărut în prima zi a săptămânii , la un copil de patru luni. Copilul a fost transferat la Timișoara, spital care a și confirmat diagnosticul. Ambii copii sunt din Uricani, Valea Jiului.

Meningita bacteriană a lovit în Uricani

Situație de maximă urgență medicală. Un cpilaș mort, un altul în stare foarte gravă. Ambii pacienți copii sub 10 luni, domiciliați în același oraș – Uricani, Hunedoara.

Cadrele medicale de la Petroșani confirmă sosirea în unitatea medicală a unui pacient de opt luni, aflat în stop cardiorespirator.

Potrivit sursei citate, copilul a fost adus de la Spitalul din Lupeni, cu ambulanța, însă era în stop cardiorespirator neresuscitabil, cu mențiunea: suspiciune de meningită.

Copilașul este cel de-al doilea caz, după un prim  pacient – de patru luni – care a ajuns la Timișoara, într-o stare foarte gravă. Medicii de la Timișoara au confirmat disgnosticul de meningită bacteriană. Adică transmisibilă.

Situație de alertă

Astfel de cazuri impun dezinfectarea minuțioasă a tuturor zonelor cu care pacientul a avut contact. Mai mult, cadrele medicale și toate persoanele care au intrat în contact cu pacienții au înțeput un tratament.

Nu ar fi deloc exclus ca în Uricani să existe un focar de infecție. Revenim cu detalii

Ramona Roșulescu