Control judiciar. Polițista prinsă luând mită își însușea banii la sfârșitul programului.

0
702
ipj hunedoara
foto: Adevărul

A fost reținută 24 de ore. Ulterior, a primit control judiciar. O polițistă din cadrul Serviciului Regim Permise și Înmatriculări Hunedoara a fost prinsă în flagrant în timp ce lua mită. Agentul de poliție s-a aflat în vizorul anchetatorilor încă din luna decembrie a anului trecut, timp în care ar fi comis 13 acte de luare de mită.

procuror GIna Cibian

”Mecanismul general prin care a fost luată mita constă de fapt în perceperea anumitor sume de bani suplimentar taxelor încasate, stabilite prin lege, iar la finele programului, de regulă după ora 14.00, verificând de fapt încasările care trebuiau să fie predate la seiful instituției, suplimentele și bonusurile respective care rămâneau de la cei care aveau prioritate la prestarea serviciului erau totalizate și și le însușea”, a declarat procurorul Gina CIBIAN, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara .

Fapta derulată în decursul a câteva luni constă în luare de mită în formă continuată. Anchetatorii au ridicat de la polițistă diferite sume de bani curpinse între 200 și 600 de lei, zilnic.

Polițista a fost surprinsă în flagrant în cursul zilei de 11.03.2019, în jurul orei 15:16. Suspecta a fost reținută de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, iar la data de 12 martie, după punerea în mișcare a acțiunii penale aceasta a fost plasată sub control judiciar.

”Angajatul nefiind trimis în judecată și cercetările fiind pe rol beneficiază de prezumția de nevinovăție întrucât aceasta nu este condamnată de către o instanță independentă și imparțială conform standardului CEDO.”, mai spune procurorul.

Șefii polițistei nu știau

Șeful Serviciului Regim Permise și Înmatriculări, comisarul șef  Ovidiu Martin, spune că nu a știut de cele întâmplate.

Am înțeles că a fost urmărită timp de trei sau patru luni și s-au strâns probe împotriva ei. Ea este sub control judiciar și va fi pusă la dispoziție. O să vină la serviciu, doar că nu o să mai poată lucra pe acel post, până la finalizarea acestui dosar. Ea lucra la ghișeu, la Înmatriculări, dar și la casierie, de câțiva ani. Nu mai avem suspiciuni că și alți angajați ar fi implicați în astfel de lucruri. Nu ne așteptam la așa ceva și nu am mai avut asemenea cazuri, până acum”, a spus Martin. 

Cazul a fost depistat de politiștii judiciariști de la  Direcția Generală Anticorupție – Serviciului Judeţean Anticorupţie Hunedoara.