Consiliul de Administraţie al CEH va reanaliza, vineri, Contractul Colectiv de la Muncă al minerilor şi energeticienilor

7
36

Consiliul de Administraţie al CEH, întrunit marţi la Bucureşti, a amânat decizia avizării Contractului Colectiv de Muncă al minerilor şi energeticienilor.

Directorul general al CEH, Aurel Niculescu, a declarat, miercuri, pentru GDD, că joi dimineaţa va fi întrunită, din nou, comisia completă de negociere.

”Supunem aprobării comisiei propunerile Consiliului de Administrație legate de modificările ce trebuie făcute, unele de formă, unele de exprimare”, a precizat Niculescu.

Directorul general spune că trebuie rectificate nişte inadvertenţe descoperite în CCM la momentul parcurgerii actului în cadrul şedinţei de CA.

Potrivit sursei citate, în cursul zilei de vineri, CA-ul CEH se va reuni iar în ședință în vederea avizării CCM-ului.

Directorul CEH, Aurel Niculescu, susţine că în cursul zilei de vineri noul CCM al minerilor și energeticienilor va fi avizat.

 

7 COMENTARII

 1. Dragi ortaci,stiati ca incepand din aceasta luna nu ni se mai dau adaosurile de concediu?? Nu, pt. ca nu ne incadram in buget, in legile lui Ponta…si ale alesilor nostri!!!!!
  Da suntem prosti si ne meritam soarta!

   • Nimeni si nimic nu poate opri declinul CEH. Dupa alegeri si dupa ratarea privatizarii (care este sigura) se va intra in insolventa si de acolo incepe numaratoarea inversa, scadenta fiind cunoscuta.

    • Tot ce se poate! Sa nu uitam ca CEH-ul este companie de stat si statul poate sa o salveze daca vrea. Ar fi de bun simt din partea statului sa o redreseze deoarece politicile de acolo au venit tot timpul. Oare statul are grija de oameni sau de cine?

 2. Sa traducem: rectificare inadvertente = taiere drepturi salariale pentru incadrarea CCM in anvelopa salariala din BVC. Sa vedem acum din ce zona si ce se va taia. Rectificarea bugetara nu este o solutie fezabila (nu intru in detaliii, oricum pentru cei care au doar pareri, argumentele nu conteaza).
  Nici administratia, nici sindicatele nu au alternativa. Vor trebui sa identifice de comun acord drepturile care urmeaza a fi taiate.
  As pune un pariu ca se vor taia drepturi de la energeticieni care nu sunt reprezentati la aceasta negociere (raportul 100 de energeticieni la 3500 de mineri cred ca spune totul).

 3. Este important ca CA reanalizeaza vineri CCM-ul si speram ca il si avizeaza, dand astfel dovada de multa intelegere in relatia cu angajatii.
  Este foarte importanta punerea, cat mai urgenta, in opera a noului CCM si va spun si de ce: tot personalul lucrator este foarte incordat din cauza faptului ca nu este CCM si se tot amana la nesfarsit. Mai mult, aceasta stare de profund disconfort si nemultumire conduce la urmatoarele: climat negativ de munca, scaderea randamentului in munca, neatentia la locul de munca ( ceea ce poate sa conduca la accidente de munca! ), relatii tensionate intre lucratori, instalatiile nu dau randamentul necesar din cauza faptului ca persoalul are mintea abatuta in alta directie ( si este normal ). Sunt de parere ca factorii implicati in aceasta activitate legata de CCM trebuie sa constientizeze faptul ca nu este bine ca personalul lucrator sa-si desfasoare activitatea intr-un climat de o asemenea incordare, ca misiunea lor este de a face sa fie bine pentru oameni si nu sa sustina aceasta incordare la nesfarsit! Este important sa se inteleaga si sa se faca spre binele oamenilor si nu contra oamenilor. Poti sa fii tentat sa crezi ca este vorba de impiedicarea desfasurarii normale a activitatii!

Comments are closed.