Conducerea Companiei Naţionale a Huilei caută directori SSM şi tehnic

0
34

Compania Naţională a Huilei a ră­mas fără directorul economic şi directorul SSM, cei doi, Cristian Nicolescu şi Petre Drăgoescu urmând a face parte din structura de conducere a Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiu­lui.

Conducerea Companiei Naţionale a Huilei caută acum înlocuitori pentru cele două funcţii, directorul general al CNH, Nicolae Drăgoi afirmând că Ni­colescu şi Drăgoescu vor pleca din ca­drul CNH numai în momentul în care va fi aprobată ordonanţa de urgenţă prin care Societatea Naţională de În­chideri Mine Valea Jiului va pute a pre­lua personalul şi contractele de lucrări de la CNH. Acest act ar trebui aprobat în şedin­ţa din această săptămână a executivului şi mai apoi publicată în Monitorul Oficial.

“Să se aprobe ordonanţa şi apoi se transferă personalul. Nu pot spune acum cine va ocupa postul de director tehnic şi cel de director SSM. Pot să spun că şi pe domeniul tehnic şi pe SSM avem destule persoane pregătite”, a declarat directorul general al CNH, Nicolae Drăgoi.

Petre Drăgoescu – directorul SSM al CNH – este directorul noii societăţi care se va ocupa de închiderea peri­me­trelor miniere neviabile, în timp ce di­rectorul tehnic al Companiei – Cristian Nicolescu – se va transfera pe acelaşi post în cadrul societăţii de închidere.

Reprezentanţi ai mineritului susţin că încă se poartă negocieri pentru persoanele ce ar urma să fie numite pe funcţiile de director tehnic şi director SSM în cadrul CNH.