Complexul Energetic Hunedoara nu mai poate da de judecătorul Ioan Drăgan

0
468

Drăgan a plecat, rezultatele activității lui vor rămâne în istorie. Complexul Energetic Hunedoara nu mai poate ajunge pe mâna lui Ioan Drăgan. Judecătorul sindic care a judecat de două ori insolvența producătorului de energie a ieșit din sistem. 

Drăgan, revocat din funcție

Judecătorul sindic care s-a ”ocupat” de structura energetică și în prima, dar și în a doua insolvență, deși se afla în stare de ”incompatibilitate absolută” a fost revocat din funcție. După ce a cerut să se pensioneze.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat, miercuri, decretul privind eliberarea din funcția de judecător la Tribunalul Hunedoara a lui Ioan Drăgan.

Încă un brânci al mineritului în groapă “Caracatiţa” insolvenţei prin care se rostogolesc interesele din energie!

Drăgan este cel care a băgat CEH-ul de două ori în insolvență. A fost acuzat că a numit un alt administrator judiciar decât cel care ar fi fost îndreptățit. Adică cel solicitat de complex. Așa se face că insolvența CEH a fost gestionată de GMC Craiova, în detrimentul EuroInsol – cea care a scos Hidroelectrica din insolvență-, firmă agreată și de CEH și de o parte din creditorii companiei. GMC a identificat responsabilii pentru situația dezastruoasă de la CEH. Apoi i-a albit.

Cea de-a treia insolvență a CEH de la Tribunalul Hunedoara a fost pe mâinile unui alt judecător sindic. Acesta a respins cererea de intrare în insolvență. Apelul nu a fost încă judecat de Curtea de Apel Alba Iulia.