Complexul Energetic Hunedoara cere intrarea în insolvență

7
45

Complexul Energetic Hunedoara a inițiat procedura de declarare a insolvenței, președintele Consiliului de Administrație al societății, Aurelian Ghimpău, afirmând că în cursul zilei de marți va fi depusă cererea de intrare în insolvență.

Insolvența pare a fi singura șansă de salvare a Complexului Energetic Hunedoara, motiv pentru care în cursul zilei de marți va fi depusă o cerere de intrare în insolvență.

”Am cerut noi insolvența pentru a putea numi un administrator judiciar și pentru a putea continua programul de restructurare”, a declarat, luni, pentru Gazeta de Dimineață, Aurelian Ghimpău, președintele Consiliului de Administrație al Complexului Energetic Hunedoara.

Potrivit sursei citate, întrucât societatea este cea care cere insolvența, acționarul majoritar, statul, va putea cere declararea unui administrator judiciar.

Aurelian Ghimpău mai spune că odată ce va exista un administrator judiciar, CEH nu va avea neapărat nevoie de un director general, putând fi numit un administrator special.

Cel mai probabil, potrivit informațiilor GDD, insolvența CEH va fi coordonată de Remus Borza, cel care a asistat și Hidroelectrica în procesul de insolvență.

Nu mai puțin de 18 societăți au cerut deja Tribunalului Hunedoara să declare insolvența în cazul Complexului Energetic Hunedoara, din cauza datoriilor pe care societatea hunedoreană le-a acumulat la plata facturilor.

În timp ce numărul societăților care cer insolvența Complexului Energetic Hunedoara, fostul director al societății, Emil Floruț, spunea că firmele care vor să colaboreze cu unitatea energetică vor trebui ”să își revizuiască atitudinea”.

”Dacă vor dori să mai colaboreze cu noi, vor trebui să își revizuiască atitudinea. Vrem contracte corecte și parteneri serioși”, spunea pentru Gazeta de Dimineață, Emil Floruț, directorul general al CEH, întrebat fiind dacă a discutat cu reprezentanții societăților care cer insolvența CEH.

Următorul termen al dosarului a fost stabilit de instanța hunedoreană pentru data de 7 ianuarie 2016.

Complexul Energetic Hunedoara are datorii de peste 1,2 miliarde de lei, peste 500 de milioane fiind numai restanțe către stat, dar și popriri pe toate conturile.

Recent, structura energetică hunedoreană a primit și o amendă de 588 milioane de lei pentru că nu a achiziționat la timp certificatele de carbon.

Mihaela MIHAI

7 COMENTARII

  1. multumim psd multumim unpr multumim tovarasilor razmerita ,voichitoiu si bobar care ne au mintit in campania electorala ,care si au numit slugile in functii au terminat mineritul in vale dar ei si neamurile lor au conturile pline iar acum ne umilesc cu o lege a pensiilor total nedreapta….multumim sa veniti sa ne cereti votul la anul

  2. asa este Tinule noi cerem mereu reducerea personalului TESA si ei fac tocmai invers si uite unde am ajuns …….

  3. Daca inchideti mineritul vaii jiului faceti cea mai mare greseala nu cred ca va rezista vriun parinte sa vada cum copilul lor plange de foame . In valea jiului saracia este mare in aceasta zona fara suprafete arabile.

  4. Planul de restructurare prezentat CE se pare ca nu a trecut si urmeaza intrarea in lichidare voluntara. Insolventa este primul pas legal spre acest obiectiv. De aici nu mai exista cale de intoarcere. Orice entitate CEH va iesi din insolventa doar daca va fi pe profit (imposibil pentru oricare entitate), altfel va intra in lichidare.

Comments are closed.