Competența managerială stă pe un munte de talent. Cine sunt directorii PSD de nota 10?

0
487

Abuzurile mustesc, oamenii tac. Dacă ai competențe și vrei să lucrezi la stat, gândește-te de două ori dacă ești capabil să te supui rigorilor  de partid. Perioada de evaluare nu este una cu emoții pentru toți directorii care sunt prinși în schema Consiliului Județean Hunedoara. De exemplu, directorii social-democrați ai instituțiilor subordonate Consiliului Județean Hunedoara sunt și cei mai buni. Toți au trecut de procedura prin care le-a fost analizată activitatea managerială depusă pe parcursul anului trecut.

Nota maximă pentru directorul bibliotecii județene

foto Accent Media

Pe 8 aprilie anul curent, Sebastian Bara, directorul Bibliotecii Județene Ovid Densusianu Hunedoara, anunța că a demisionat din PNL. Bara a fost chiar consilier local în cadrul Primăriei Deva. Demisia lui din PNL a survenit la câteva zile după ce a obținut nota maximă, adică 10, la examenul de evaluare. După o lună, același director și-a anunțat înscrierea în PSD Hunedoara, afirmând că din acest partid va putea face mai mult pentru oameni. Bonus, Bara – directorul care are un raport de evaluare – album foto – se află și în spotul de promovare electorală a Nataliei Intotero.

Și managerul teatrului din Deva a trecut evaluarea cu 10

Totul a fost bine și frumos anul trecut la Teatrul de Artă din Deva. Ca atare, nota obținută de managerul Mihai Panaitescu a fost una pe măsură. Zece.

Gafa cu Centenarul nu a cântărit în evaluarea directorului Muzeului Civilizației Dacice și Romane

foto ziare.com

Liliana Țolaș, membru PSD și ea, este directorul Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva. Nici Țolaș nu a avut nicio emoție la evaluarea anuală. A trecut testul cu 9,92. Asta deși în anul Centenarului, la instituția pe care o conduce a avut loc o gafă impardonabilă. Muzeul a ”sărbătorit” 200 de ani de centenar.

Muzeul a comandat, anul trecut, un mesh prin care hunedorenii erau informați că România își sărbătorește Centenarul Marii Uniri 1818 – 2018. Vinovați au fost găsiți, în urma anchetei interne, trei angajați. Adică directorul științific al Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva, Adriana Ardeu, șeful Serviciului Marketing  și relații Publice, Mihaela Ștefan și desenatorul.

”Eu intenționez, luni, să semneze decizia pentru avertisment scris și pentru Țolaș (Liliana Țolaș- directorul Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva-n.r.), deși a fost în concediu. Motivația este că instrucțiunile pe care le-a dat înainte de a pleca în concediu nu au fost suficient de clare pentru a se evita astfel de evenimente” spunea, anul trecut, președintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora.

 Peste 9,5 pentru directorul Centrului de Cultură și Artă al Județului Hunedoara

foto Hunedoara Libera

Ciprian Roman, cel care conduce Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara, a obținut și el notă de trecere la evaluarea anuală. După ce a analizat managementul aferent anului 2018, comisia de evaluare constituită la nivelul Consiliului Județean Hunedoara i-a acordat lui Roman nota 9.66. Și Roman se află în corul de promovare electorală din clipul PSD pentru europarlamentare.

 ”Totul este legal”

Când este vorba despre garnitura de partid, secretarul ”legea e legea” de la CJ Hunedoara, Dan Daniel, nu mai vede nicio problemă în aceste practici la vedere.

De exemplu, administrația județeană nu a sancționat o încălcare a  Legiii nr. 477 din 8 noiembrie 2004, de exemplu. La o simplă lectură a acesteia, orice om cu coloană profesională poate observa o nerespectare a principiilor subliniate aici. Adică unde-i lege nu-i tocmeală.

Astfel, potrivit legii, angajații CJ sunt obligați să respecte principiul imparţialității  şi nediscriminarea. Potrivit acestui principiu, spune legiuitorul, angajaţii contractuali sunt obligaţi să aibă o atitudine obiectivă, neutră faţă de orice interes politic, economic, religios sau de altă natură, în exercitarea atribuţiilor funcţiei.

Este adevărat dacă există organe care să monitorizeze respectarea legii.