Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida Petroșani, cea mai mică promovabilitate la Bacalaureat și cea mai mică medie de admitere din Petroșani

0
275
Liceul care ani la rând a avut oferta școlară legată de industria minieră, s-a reorientat în ultimii ani spre profile cu mai multă căutare pe piața muncii, însă calitatea învățământului de aici a scăzut constant.
Dovadă stă promovabilitatea la examenul de Bacalaureat dar și mediile cu care absolvenții de școală generală ajung la liceul tehnic din Petroșani.
Anul acesta, Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din Petroșani a avut înscriși la examenul de Bacalaureat 47 de absolvenți. Doar șase dintre aceștia (trei din promoțiile anterioare și trei din promoția curentă) au reușit să treacă examenul maturității.
Cel mai bun elev de la Leonida a obținut la Bacalaureat media 7,95. Ultima medie de trecere a examenului maturității înregistrată la liceul industrial din Petroșani a fost 6.01.
Din cei 47 de elevi înscriși la Bacalaureat 6 au trecut examenul, 25 au fost declarați respinși, 15 nu s-au prezentat și unul a fost eliminat din examen.
Nici în ceea ce privește noii liceeni, unitatea de învățământ din Petroșani nu stă mai bine. La profilul mecanică cea mai mare medie de admitere a fost 6.33, iar cea mai mică 3.02. Clasa nu este completă, fiind ocupate doar 21 de locuri din cele 28.
Anul trecut, tot la specializarea mecanică, cea mai mică medie de admitere a fost 3.79.
Mihaela MIHAI