Cod portocaliu de caniculă în judeţul Hunedoara

0
19

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, mar?i, o avertizare meteorologică – cod portocaliu pentru perioada 03 – 06 iulie 2012 în opt jude?e printre care ?i Hunedoara.

În acest context, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a stabilit măsurile ce urmează să fie luate în perioada caniculei.

“La nivel judeţean se vor deschide puncte de acordare a primului ajutor persoanelor afectate de caniculă, se vor lua măsurile necesare de respectarea a legislaţiei muncii pentru lucrătorii care îşi desfăşoară activitatea în spaţii deschise”, a informat, mar?i, Prefectura Hunedoara.

Potrivit sursei citate, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Hunedoara împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au suplimentat numărul de echipaje care vor asigura asistenţă medicală de specialitate celor care vor solicita prin apelul unic de urgenţă 112.

“În această perioadă inspectorii sanitari veterinari vor efectua verificări în teritoriu la unităţile care produc şi comercializează produse alimentare pentru a se asigura respectarea normelor de igienă şi astfel pentru a fi evitate apariţia unor focare ce pot genera toxiinfecţii alimentare”, mai precizează Prefectura.

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Hunedoara recomandă populaţiei evitarea ieşirii în spaţii deschise în orele prânzului. Vestimentaţia în zilele cu temperaturi ridicate trebuie să fie lejeră şi amplă, din fibre naturale, de culori deschise.

Pe cap vor fi purtate pălării sau şepci în culori deschise. O mare atenţie trebuie acordată copiilor, vârstnicilor şi persoanelor cu dizabilităţi, oferindu-le periodic lichide, chiar dacă nu sunt solicitate.

De asemenea, în această perioadă trebuiesc evitate consumarea de băuturi alcoolice şi de băuturi cu conţinut ridicat de cofeină sau zahăr.