Ce mai vor aleșii județeni să pună în Hunedoara? Cruce în loc de catarge

0
353
foto Antena3

Catargele de Centenar au provocat, anul trecut, adevărate controverse la nivelul județului. Cele trei catarge, estimate la peste 500 mii lei nu au mai fost realizate la timp. Conducerea CJ a relocat banii pentru alte cheltuieli la final de an, iar acum un ales județean vrea ca banii să fie folosiți pentru construirea unei cruci. Mai vizibilă din depărtare decât catargele.

Crucea de pe Cușma lui Decebal

În ședința de luna trecută a Consiliului Județean Hunedoara, un consilier județean a propus ca banii care inițial au fost distribuiți anul trecut pentru construcția a trei catarge, să fie investiți în altceva.

”Cu o parte din colegi am discutat, am discutat și cu conducerea consiliului județean și propunerea mea este următoarea: întrucât pentru cele trei catarge, despre care s-a tot discutat în ședințele noastre, nu s-au mai demarat lucrările de ridicare a lor, eu vin cu o altă propunere, pentru care să inițiem, eventual un proiect de hotărâre – ridicarea pe Dealul Uroiului a unei cruci asemănătoare cu cea de pe Muntele Mic, de vreo 27 de metri”, a spus consilierul județean din partea PSD, Mircea Popa.

Potrivit sursei citate, locația ar da foarte bine.

„Un catarg îl vezi de la 2-3 km, poate mai puțin, pe când o cruce ridicată pe Dealul Uroiului – pe cușma lui Decebal, cum am învățat noi la școală – se vede de undeva de pe la Orăștie, de la Ilia, de pe Valea Streiului. Ar trebui să fie și luminată peste noapte. Si cred că și prețul de cost este mai mic decât al celor trei catarge. Eu vă las acest subiect să-l gândiți și să-l discutăm la următoarea ședință, pentru că ședințele de azi au fost cam lungi”, a completat alesul județean.

Președintele  CJ Hunedoara a afirmat că propunerea alesului județean va fi analizată.

”Și, în situațiile în care este, efectiv, utilă ca viziune de ansamblu, ca spațiu tutistic, pentru că acolo se realizează tot felul de activități, o discutăm, o analizăm împreună cu consiliul județean”, a spus Mircea Bobora.

Administrația județeană a vrut anul trecut să sărbătorească Centenarul Unirii. În acest scop a aprobat, indicatorii tehnico-economici pentru proiectul ”Confecționare și montare 3 catarge suport aniversare 100 ani de la Marea Unire”. Valoarea proiectului era de 533.917,70 lei inclusiv T.V.A. Adică mai mult decât a costat platforma temporară de deșeuri de la Petroșani. Construită tot pe banii CJ.