Cătălin Stepa, eroul unui copil de 7 ani. Jandarmul hunedorean a prins hoțul care i-a aruncat în apă mașinuțele furate din autoturismul părinților, defectat pe DN 7A

0
3553

Mesaje de mulțumire pentru Cătălin Filipoiu, cunoscut ca și Cătălin Stepa, jandarm montan la Lupeni, după ce acesta a reușit să prindă un hoț ce a spart un autoturism rămas în pană pe DN7A, între Petroșani și Voineasa. Jandarmul hunedorean nu numai că a prins hoțul și l-a dat pe mâna polițiștilor, dar a recuperat și jucăriile unui copil de șapte ani.

Ce înseamnă să fii eroul unui copil de 7 ani? Să-i recuperezi mașinuțele cu care se juca de când avea 3 ani, cele mai valoroase sufletește, pe care nu le-ar da pentru nimic în lume, pentru că fiecare are o poveste. Îi mulțumim din suflet jandarmului montan Cătălin Stepa care, aflat în afara programului de lucru, a reușit nu numai să-l identifice și să-l predea polițiștilor pe hoțul care ne-a vandalizat mașina, dar a și recuperat prejudiciul. Mașina noastră fusese lăsată regulamentar semnalizată, azi noapte, pe DN 7 A, după accident. Ce minte bolnavă poate să arunce în rău doar hainele și medicamentele copilului, altături de cromoglicatul pentru trei pacienți? Bravo, Cătă! Te iubim!Adevărul este că Tatiana Stepa nici nu putea crește decât un asemenea copil cum e Cătălin!”, spune Nicoleta Vaia Nidelea.

Totul s-a întâmplat miercuri, când Cătălin Stepa, aflat în timpul liber, s-a deplasat cu autoturismul proprietate personală, la rugămintea unui prieten, pe Cheile Jiețului, unde acesta din urmă își lăsase autoturismul defect, în noaptea precedentă.

Mașina rămăsese imobilizată pe DN 7A, în zona Jieț, la aproximativ 1 km de cabana Mija, într-o zonă fără acoperire cu semnal GSM. Din această cauză, cele trei persoane din autovehicul, soț, soție și copilul acestora, în vârstă de 7 ani, au lăsat mașina și au coborât mai mulți kilometri până într-o zonă cu semnal.

Miercuri după-amiază, când Cătălin Stepa a ajuns la mașina prietenului său, a observat în interiorul acesteia un bărbat, precum și un alt autoturism oprit alături.

”Subofițerul s-a prezentat și i-a solicitat bărbatului aflat în mașina prietenului său să prezinte un act de identitate, precum și să menționeze ce anume caută în acel autoturism. Bărbatul, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a afirmat că în timp ce se deplasa pe acel drum a văzut autovehiculul oprit, fără conducător auto și a rămas să îl păzească”, se arată într-un comunicat al IJJ Hunedoara.

Cătălin Stepa a observat însă că autovehiculul prezenta urme de forțare la portiera din partea dreaptă, precum și faptul că lipseau mai multe obiecte din mașină.

”Unele dintre acestea erau aruncate în albia pârâului de lângă drum (medicamente, jucării, haine), iar altele se găseau în autoturismul bărbatului (stație auto emisie-recepție, parasolar, un rucsac). Jandarmul montan și prietenul său i-au solicitat bărbatului să îi însoțească până într-o zonă cu semnal, de unde au apelat 112, sesizând faptele constatate”, mai spun reprezentanții IJJ Hunedoara.

Polițiștii ajunși la fața locului i-au întocmit bărbatului surprins în mașina altei persoane dosar penal pentru furt calificat și conducere a unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice.

Mihaela MIHAI