Căsniciile de aur de la Petrila, exemplu pentru tineri

0
407

Mai multe cupluri din orașul hunedorean Petrila au fost premiate de administrația locală pentru că au împlinit 50 sau 60 de ani de căsnicie.

20 de cupluri, felicitate

Și-au unit destinele cu zeci de ani în urmă. Au înfruntat problemele specifice unei căsnicii, dar și pe cele ale vremurilor. Au știut cum să treacă peste toate obstacolele, iar acum sunt modele pentru generația tânără.

”Nu este simplu să împlinești 50 de ani de căsătorie. Eu îi felicit pe toți. Chiar pot să spun că este o performanță să ajungi la 50 sau 60 de ani de căsătorie. Îi respect pe toți petrilenii care reușesc să ajungă la această vârstă și așa ne arătăm noi respectul aducându-i aici, felicitându-i, premiindu-i și spunându-le că îi respectăm”, a declarat Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

Înțelegerea și dragostea par a fi cheile unei căsnicii durabile, de zeci de ani.

”Să colaborăm unul cu celălalt. Câteodată am reușit, câteodată ba. Ne-am consultat amândoi”, susține Zorița Golicza.

„E foarte bine. A fost și greu și ușor, cum îi viața”, spune Ludovic Golicza.

”Cred că adaptare la toate greutățile, iertarea și iubirea care e cea mai de preț, în rest vine de la sine totul, curge”, este de părere Elena Gyarmati.

Cuplurile de aur ale Petrilei au contribuit la dezvoltarea localității.

„Ați trăit într-o perioadă destul de grea, o perioadă în care se lucra și sâmbăta și duminica, se lucra aproape non-stop și în perioada în care s-o reconstruit toată țara și inclusiv orașul Petrila a fost cel mai dezvoltat sau numărul populației a ajuns la performanța maximă, undeva la 30 de mii”, a mai spus primarul Jurca.

Domnii și-au adus aminte de ziua în care au supus da și au avut emoții ca în ziua în care s-au prezentat în fața ofițerului de stare civilă.

Chiar și după 50 de ani petrecuți împreună, mirii de aur au fost dispuși să spună da în continuare.

Familia reprezintă, pentru orice comunitate, o bază a temeliei.

”Familia pentru orice comunitate înseamnă viață, dezvoltare, viitor. Acești oameni din punctul meu de vedere sunt exemplu pentru societatea noastră pentru tineri, pentru generațiile viitoare”, a completat primarul Vasile Jurca.

 

17 cupluri care au aniversat anul acesta 50 de ani de căsnicie și alte trei care au împlinit 60 de ani de căsătorie au fost premiate de administrația locală de la Petrila.