Casa de Pensii, târâtă în păcălirea statului prin instrumentul CEH. Circuitul adreselor, metoda infracțională a birocrației

0
1179

Mimează neștiința și informațiile nepublice. Nu caută soluții, dar sunt complici activi la păcălirea statului. Nu răspund în fața legii, fiindcă legea e făcută de oamenii lor. De mai bine de un an, solicităm CEH lămuriri despre situația pensionarilor angajați-activi ai Complexului Energetic Hunedoara. Oficial, răspunsurile sunt protejate de securitatea datelor personale. Conducerea CEH, cea care ar trebui să fie direct interesată de acest aspect, se plimbă prin Casa de Pensii cu adrese.  De la care a primit răspuns explicit, dar îl ignoră. Pentru că nu dorește aflarea adevărului.  E și aceasta o acțiune de imagine și de acoperire birocratică în fața legii.

Neștiința nu absolvă vinovăția

Cum nu vrea CEH să afle care angajați sunt pensionari în plată, dar sunt și angajați activ?

13 august 2018. O altă zi din calendar, în care conducerea CEH mai trimite o adresă către Casa de Pensii Hunedoara. Adresa numărul 8594 prin care solicită o informare privind situația pensionarilor angajați ai CEH, de la 1 ianuarie 2018 și până în prezent. Nu este prima adresă, spun cei din CEH. Doar că reprezentanții Casei de Pensii nu colaborează așa cum și-ar dori societatea energetică.

Fostul director general al CEH a fost transferat la Mina Lonea. Vrea salarii compensatorii

Directorul genenral al CEH, Samuel Dioane, aflat la prima solicitare către Casa de Pensii, spune că speră să primească un răspuns concludent pentru a fi eliminate aceste discuții din companie.

Circuitul adreselor cu care se joacă CEH

Primul director general care a trimis adresă este Mihael Melczer. Încă din octombrie 2016. Atunci răspunsul a fost explicit, Casa de Pensii poate răspunde doar personalizat. În evidențele celor de la pensii, perosanele sunt înregistrate după date personale, nu și după angajator. Cu alte cuvinte, întrebarea se pune despre angajați, nu general.

Deși avea un răspuns clar, care îi trimite spre o formulare utilă, Viorel Stancu, fost director general, revine la Casa de Pensii cu o altă adresă, trimisă în noiembrie 2017. Răspunsul nu poate fi diferit.

Conducerea CEH se face că nu pricepe. ”Disponibilizații de lux„ sunt tolerați sub umbrela unei corespondențe purtate de ochii lumii

Și directorul minei Vulcan, Sebastian Popa, s-a adresat Casei de Pensii. Directorul Termocentralei Paroșeni, Eduard Scmidt, a și rezolvat problema. A întrebat personalizat și a primit răspuns.

Ultima adresă a fost trimisă, după cum v-am spus în data de 13 august 2018. Deși există două răspunsuri clare, adresa are tot un caracter general. Teoria corespondenței, am putea-o numi. Scriem adrese ca să nu răspundem în fața legii.

În altă ordine de idei, prin niște sertare de la CEH există o listă nominală, eliberată de Casa de Pensii Petroșani, cu toți pensionarii din anul trecut.  Deci informația există.

Și totuși, nu o pot duce până la capăt cu minciuna

Președintele CA, Ioan Stamin Purcaru, a declarat însă, vineri, pentru Gazeta de dimineață că nici nu mai e nevoie de un răspuns la aceasta adresă.

Purcaru și echipa lui și-au dat seama că există ”un răspuns mai vechi” concludent, și la care  dacă se face o solicitare personalizată vor fi clarificate lucrurile.

Cumva, stați că acum am ”priceput” că cei de la Casa de Pensii nu pot răspunde la ”grămadă”, ci doar pe cazuri punctuale. Răspunsul nici nu poate fi refuzat, fiindcă acesta vine în interesul societății economice.

Tertipurile ieftine de această manieră nu au alt scop decât de a favoriza grupurile dezvoltate în jurul companiilor de stat sau ale instutuțiilor statului. Totul în detrimentul societăților, dar în favoarea intereselor personale. Membrii grupărilor dezvoltate în astfel de societăți sunt datori unii altora cu vârf și îndesat. Sunt frați, legați bine, care nu pot mișca fără a se răni toată gruparea. Organele statului sunt și ele angrenate.

Ramona ROȘULESCU