Bazinul de înot de la Petroșani a fost finalizat și va fi dat în folosință de Moș Nicolae

0
13

bazin2Administrația locală de la Petroșani a recepționat, joi, bazinul de înot didactic, construcție ce a început prin 2009, dar care o perioadă a fost sistat din cauza lipsei finanțării. Conducerea Primăriei Petroșani spune că bazinul de înot didactic este unul important pentru elevii din Petroșani și nu numai și că în săptămânile viitoare se vor obține avizele necesare pentru funcționare.

Bazinul de înot didcatic de la Petroșani a fost, preluat, joi, de administrația locală, după ce a fost sfințit și i s-a tăiat panglica.

”Este un bazin realizat după un proiect tip care se realizează în cadrul programului național de construcții de interes public sau social, program realizat de ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Compania Națională de investiții. Este al 12-lea bazin finalizat de când a început programul, din anul 2009. Acest obiectiv a avut o perioadă de sistare de finanțare, a fost continuat și astăzi este finalizat. Valoarea totală a unui astfel de obiectiv este de aproximativ 6,8 milioane de lei. Este destinat uzului didacti în principal, după sfârșitul orelor de curs, primăria îl poate da în folosință și publicului larg”, a declarat, joi la Petroșani, Manuela Pătrășcoiu, directorul Companiei Naționale de Investiții.

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridizi spune că la acest bazin elevii și nu numai, vor avea cele mai bune condiții. Construcția este una modernă, la fel ca și instalațiile necesare pentru funcționare.

”Fondurile pentru această investiție au venit de la Compania Națională de Investiții, respectiv Guvernul României. În ceea ce privește cofinanțarea locală, a căzut în sarcina noastră efectuarea utilităților: apă canal, energie electrică și gaz și sigur punerea la dispoziție a terenului. Suma pe care Consiliul Local Petroșani a pus-o la acest proiect este de aproximativ 3,5 miliarde de lei. CNI-ul a ajuns la 60 de miliarde. Este o investiție mare, o investiție modernă. E un specific aici, toate instalațiile tehnice și de încălzire a apei, de clorinare, etc .sunt la ultimul standard al tehnologiei, deci vom avea cele mai bune condiții la acest bazin”, a declarat Tiberiu Iacob-Ridzi.

Primarul a spus că recepția investiției s-a făcut joi, zi din care bazinul de înot a trecut în proprietarea Consiliului Local. Copiii mai trebuie să aștepte însă puțin până vor putea face câteva ture de bazin.

”În câteva săptămâni o să primim toate avizele de funcționare și o să deschidem acest bazin pentru scopul pentru care el a fost realizat. În principiu, acest cadou, acest bazin, va fi pentru copiii din Petroșani și din Valea Jiului și sperăm ca de Moș Nicolaie să poată să beneficieze de el toată lumea. A fost un vis de-al nostru și al echipei pe care am avut-o alături de mine de fiecare dată, vis care nu s-ar fi putut realiza fără fondurile de la Guvernul României, fără sprijinul parlamentarilor de Hunedoara și al soției mele”, a mai spus primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

Edilul a completat că la acest bazin de înot pot veni si copii din alte orașe însă va trebui respectat un regulament intern, iar copiii nu vor putea veni neînsoțiți, fără profesor sau fără părinte. La bazinul de înnot vor fi în permanență cadre medicale aici permanent, se vor face vizitele medicale, iar înainte de a ajunge în piscină, copiii vor trece printr-un bazin cu apă cu dezinfectant.

Bazinul de înot are o dimensiune de 25/12,5 metri, iar adâncimea variază de la 1,20 până la 1,80 metri. Este dotat cu blocstart și cinci culoare de înot ce au o dimensiune de 2,5 metri.

Clădirea are vestiare pentru fete și băieți (120 de locuri), iar la siguranța copiilor vor vegea instructori de înot.

Contribuția Consiliului Local Petroșani la realizarea acestei investiții este de 329.254,77 lei .

Mihaela MIHAI