Bavarezi, interesați de Petroșani și de turismul de vară din Parâng

0
1353

O delegație germană, din care au făcut parte mai mulți investitori, s-a aflat, vineri, în municipiul Petroșani. Germanii, din regiunea Bavaria, au purtat discuții cu primarul localității.

Proiecte sociale și turism de vară în Parâng

Discuțiile dintre cele două părți sunt incipiente. Nemții s-au arătat însă interesați de proiecte sociale, dar și de turismul de vară din Parâng.

”Am primit delegația unor investitori din Germania care sunt interesați să implementeze unele proiecte de dezvoltare în zona noastră”, spune primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi.

Conform edilului, municipalitatea petroșăneană va oferi tot sprijinul pentru ca proiectele pe care investitorii germani el au să poată fi implementate.

Luna aceasta, la Petroșani va ajunge o delegație condusă de consulul Germaniei la Sibiu, prin Camera de Comerț Româno-Germană pentru a identifica terenurile care se pretează investițiilor în  capitala Văii Jiului.

Închiderea mineritului ar putea fi avantajul Văii Jiului. Asta pentru că are ca și consecință existența unei forțe de muncă.

”Valea Jiului ar fi un potențial bazin pentru forță de muncă disponibilă în contextul reducerii activității miniere și ăsta e un avantaj pe care Valea Jiului îl poate avea„, spunea primarul municipiului Petroșani.

Primăria Petroșani acordă facilitățile prevăzute de lege. Este vorba de ajutorul de minimis prin care se acordă scutire pe impozit, dar și facilități legate de utilități. Reprezentanții administrației locale așteaptă să vadă dacă interesul manifestat de nemți se va concretiza prin derularea unor investiții.