BÂRCEA MARE. Un microbuz în care se aflau circa 20 de copii s-a răsturnat într-un șanț.

0
359
microbuz copii

Un microbuz în care se aflau circa 20 de copii s-a răsturnat, luni dimineața, intr-un șanț,  pe DJ 687, între Deva și în Hunedoara, în localitatea Bârcea Mare. Mai multe ambulanțe s-au deplasat la fața locului. Primele informații arată că majoritatea copiilor sunt speriați și plâng.

Plan roșu de intervenție în Hunedoara. Mai multe echipaje acordă primul ajutor unor elevi ce se aflau într-un microbuz ce s-a răsturnat într-un șanț.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență, microbuzul școlar îi transporta pe cei 17 elevi, toți din municipiul Hunedoara, la școala la Deva, copiii urmând cursurile școlii maghiare Teglas Gabor din Deva.
Sursa citată a mai precizat că primele evaluări arată că elevii sunt răniți ușor, 8 fiind transportați la spitalele din Deva și Hunedoara. Elevii ajunși la spital au mai multe escoriații și prezintă dureri la picioare. Ceilalți pasageri ai microbuzului sunt evaluați deocamdată la fața locului.

Elevii erau transportați la școală cu un microbuz ce aparține unei fundații care sprijină școala maghiară. În municipiul Hunedoara nu există școală cu profil maghiar, așa că elevii fac naveta la Deva.
Primele informații arată că șoferul, un bărbat de 61, de ani, va fi dus la Spitalul Județean din Deva pentru recoltarea de probe biologice, după ce la testarea efectuată de polițiștii rutieri i-a ieșit un rezultat de 0,34 mg/l alcool în aerul expirat.

Între timp, echipele de prim-ajutor au mai transportat și alți elevi la spital, numărul acestora ajungând la 13, cel mai mulți fiind la spitalul din Deva.

În microbuzul răsturnat se afla și fiul europarlamentarului Iuliu Winkler, care are 17 ani și este elev in clasa a X-a la scoala maghiară. Baiatul a iesit din microbuz și a sunat la 112 și apoi a anunțat conducera școlii.
Copiii le-au povestit părinților că soferul se pare că a adormit la volan, fiindcă nu a mai luat curba și a ieșit în afara părții carosabile. Tot ei spun că au avut mare noroc că din sens opus nu venea altă mașină, astfel că microbuzul a ieșit de pe drum, a trecut razant pe lângă un stâlp aflat pe marginea drumului și s-a răsturnat.

13 elevi aflați în microbuzul răsturnat au ajuns la spitalele din Deva și Hunedoara, 10 fiind transportați cu ambulanțele și 3 cu mașini personale.
Potrivit medicilor, 6 elevi au ajuns la Spitalul Județean din Deva cu ambulanțele. Copiii vor fi supuși unor investigații amănunțite, analize de sânge, dar și radiologice, dar cel mai probabil nu va fi nevoie de internare. Alți trei copii au ajuns la spital cu mașinile particulare. Alți patru elevi au fost duși la spitalul din Hunedoara. Ceilalți 4 nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

 

material în curs de actualizare