Aproape trei zile fără curent pentru mii de hunedoreni

0
156

Mii de hunedoreni sunt în continuare fără curent din cauza avariilor de pe rețeaua celor de la ENEL. Problemele au început în weekend, odată cu ninsorile însemnate cantitativ și viscolul ce le-a însoțit. 

Prefect de Hunedoara: ”Ne apropiem de 72 de ore”

Fabius Kiszely, prefectul județului Hunedoara, susține că sunt zone în județ în care oamenii nu au energie electrică de aproape 72 de ore. Adică de circa trei zile.

”Chiar dacă pare că nu fac nimic, cel de la ENEL lucrează. Este însă foarte greu să ajungă la liniile electrice. Sunt stâlpi căzuți, izolatori crăpați. Trebuie să găsească defecțiunile. Încearcă să alimenteze prin tot felul de bucle, însă e foarte greu”, spune prefectului Fabius Kiszely.

Familii cu copii mici fără electricitate de peste 40 de ore

În Valea Jiului sunt familii ce anu au curent electric de peste două zile. Se întâmplă în zone din Lupeni, spre exemplu. Printre ele și familii cu copii mici. O mămică cere, pe Facebook, ca responsabilii să facă ceva.

Nici în Aninoasa nu e curent în anumite zone.

”Bine am venit în a treia zi fără energie electrică… Aloooo macaronarul strategic de la Enel Distribuție Banat, de câte poze trimise de angajați ai nevoie sa vezi ca stâlpul e rupt??? E stâlp de pe vremea lui Gheorghiu-Dej. Nu ai investit un ban găurit în rețeaua de distribuție, lucrări ce ar trebui făcute într-un anotimp care permite asta, nu când îți devin angajații vineți ca și salopetele de pe ei”, spune un aninosean, tot pe rețeaua de socializare.

Cei de la furnizorul de electricitate – E-Distribuție Banat- au refuzat să comunice care sunt zonele cele mai vulnerabile și să dea un termen pentru remedierea defecțiunilor.

În comunicatul de presă transmis s-au limitat în a spune că sunt nealimentate 26 de linii electrice de medie tensiune. Pe întreg județul. Și că, tot la nivelul județului, numărul clienților fără energie electrică era de 7.000, în 24 de localități. La ora 11 a zilei de marți.