ApaServ ar putea semna contractul de finanțare pentru reabilitarea rețelelor de apă până la finele acestei luni

0
99

Conducerea operatorului de apă speră să semneze contractul de finanțare al proiectului ce prevede reabilitarea rețelelor de apă. Conform directorului ApaServ, Costel Avram, ministrul Fondurilor Europene a anunțat că este posibil ca acest contract să fie semnat până la finele lunii.

Doamna ministru (Rovana Plumb-n.r.) a declarat la un post național de televiziune, acum câteva seri, că proiectul va fi semnat până pe 30 aprilie. Deocamdată eu nu am primit nicio înștiințare”, a declarat, vineri, pentru Gazeta de Dimineață, Costel Avram, directorul general al ApaServ.

Potrivit sursei citate, operatorul de apă din Valea Jiului a făcut tot ceea ce depindea de el pentru ca acest proiect să fie semnat.

Cu toate că nu este semnat contractul de finanțare, ApaServ a dat drumul la licitații.

Costel Avram susține că licitația pentru supervizare a fost amânată până pe 7 mai, la solicitarea unei firme care va participa la licitație.

Am scos la licitație lucrările de la Uricani și la fel vom face și cu cele de la Lupeni și din celelalte localități ale Văii Jiului. Va fi prevăzută o clauză în contract. În condițiile în care contractul de finanțare nu e semnat la data atribuirii licitației, lucrările vor începe numai după ce va fi semnată finanțarea”, a mai spus directorul ApaServ.

Operatorul de apă din Valea Jiului a fos ”cobaiul” de la Ministerul Fondurilor Europene. Pentru că a avut proiectul gata, cei de la minister au folosit ApaServ pentru a-i ghida pe ceilalți operatori, dar și pentru a-i familiariza pe cei din minister cu exercițiul de finanțare 2014-2020.

Vom fi pionierii programului 2014-2020. Nu există riscul să nu semnăm contractul”, susține Avram.

Prin acest contract, ApaServ vrea să reabiliteze rețelele de apă și canalizare. Despre acest contract a vorbit, în toamna anului trecut, la Petroșani, și premierul de atunci, Dacian Cioloș.

Proiectul trebuia semnat în circa două săptămâni la biroul Unității de Asistență Guvernamentală deschis de Dacian Cioloș la Petroșani. Guvernul Cioloș a fost schimbat, biroul de asistență tehnică închis, iar contractul ApaServ încă nu este semnat.

Valoarea proiectului ApaServ este de 71.429.872 euro fără TVA. Acesta prevede reabilitare aducţiuni 29,2 km, reabilitare reţele de apă 69,6 km. Tot în cadrul acestuia va fi extinsă rețeaua de apă către Câmpu lui Neag (8 km). Proiectul mei prevede reabilitare canalizare – 47,3 km, și reabilitare o  captare apă. Vor mai fi reabilitate 2 stații tratare (Taia și Zanoaga), și 6 stații de pompare.

Mihaela MIHAI

foto: Ziarul Exclusiv