Aparatură de 300 mii lei pentru spitalul din Brad

0
82

Un aparat modern deservește, de la finele săptămânii trecute secția de obstetrică ginecologie a Spitalului municipal Brad. Acesta se adaugă altor câteva dotări în echipament medical realizate la aceeași unitate medicală. Toate au ca scop creșterea calității serviciilor medicale.

Bani pentru aparatură de la buget și ministerul de resort

Un ecograf Doppler Samsung color a ajuns, de săptămâna trecută, la Spitalul Municipal Brad. Acesta are o sondă endovaginală și program obstetrică-ginecologie.

”Valoarea acestei dotări necesară pentru secția de obstetrică-ginecologie din cadrul Spitalului Municipal Brad a fost de aproape 200 mii lei. Finanțarea a fost asigurată din fondurile Ministerului Sănătății și din bugetul local”, declară primarul municipiului Brad, Florin Cazacu.

La aceeași unitate medicală, din aceleași surse de finanțare, au fost achiziționate și o masă pentru investiții chirurgicale și un electrocauter. Cu bani de la bugetul local, Primăria Brad a reușit să doteze și secția baleno fizioterapie.

O nouă listă transmisă spre minister

Primarul municipiului Brad, Florin Cazacu, susține că va transmite Ministerului Sănătății, o listă cu echipamentele medicale ce mai sunt necesare unității medicale.

”Investițiile în sistemul medical sunt necesare tot timpul. Mai ales în echipamente medicale și dotări”, spune primarul Florin Cazacu.

Conform sursei citate, la spitalul Brad ar fi nevoie și de reabilitarea interioară. În acest sens, primăria va aloca bani anul viitor pentru a realiza, etapizat, din lucrările necesare. Totul pentru că investițiile în aparatură, dotări și amenajări sunt cheia pentru un act medical de calitate.