Al doilea contract semnat de ApaServ din proiectul pe POIM. Sunt asigurate serviciile de asistență și supervizare

0
213

Proiectul de circa 90 de milioane de euro, pentru care operatorul de apă din Valea Jiului a obținut finanțarea, are, de luni, asigurate serviciile de asistență. O echipă formată din zeci de experți va superviza ca implementarea proiectului european să se facă în cele mai bune condiții. Aceeași echipă va realiza și campaniile de informare în ceea ce privește beneficiile rezultate în urma implementării proiectului.

Servicii de asistență tehnică, management, publicitate și supervizare

La licitația organizată de ApaServ pentru serviciile de asistență tehnică, management, publicitate și supervizare s-au înscris peste 20 de firme. Contractul a fost adjudecat de o asociere ce are ca lider firma EPMC Consulting SRL Cluj.

Contractul care garantează că lucrările derulate în cadrul proiectului european obținut de ApaServ vor fi supervizate a fost semnat luni.

Astăzi suntem în situația de a semna al doilea contract. Este vorba despre contractul de achiziții servicii de asistență tehnică managementul proiectului, publicitate, supervizarea lucrărilor de execuție. Mă bucur că se semnează și acest contract. A fost o muncă titanică”, a spus, luni, Costel Avram, directorul ApaServ.

Contractul are o valoare de 10.503.726,68 lei fără TVA. Acesta va fi aplicabil pe perioada în care se implementează cele 13 contracte din proiectul ApaServ.

Licitația pentru supervizare nu a avut parte de contestații. Directorul Costel Avram susține că acest lucru demonstrează faptul că la operatorul de apă colectivul de la implementarea proiectelor lucrează profesionist.

Zeci de experți vor monitoriza implementarea contractelor de lucrări

EPMC Consulting SRL Cluj lucrează cu TPF și Genrisa, iar proiectul european al ApaServ va fi monitorizat de circa 40 de experți în implementare.

Firma care a câștigat licitația pentru contractul de supervizare reprezintă a doua pereche de ochi, alături de ochii noștri, ai ApaServ, care vor fi ațintiți asupra modului în care se vor derula lucrările. Nu înseamnă un control, al nostru asupra lor sau al lor asupra noastră, ci ei reprezintă de fapt cel mai bun colaborator pe care îl vom avea. Experții pe care îi au angrenați în acest contract, sunt experți buni cu experiență”, delcară Monica Tarcea, ApaServ.

Liderul de asociere ce și-a adjudecat licitația la Cluj are experiență în supervizarea contractelor.

Implementăm proiecte în toată țara pe un spectru larg, de la apă la apă uzată, la apărare împotriva inundațiilor, deșeuri, energii regenerabile. Am avut proiecte în județ siturile contaminate de la Călan și Hunedoara, unde am fost consultanți până la implementare, ariile protejate din zonă. Beneficiem de o echipă cu expertiză impusă prin condițiile de calificare. Avem o echipă competitivă. Suntem de aceeași parte a baricadei. Împreună trebuie să fim vigilenți pentru ca lucrurile să se deruleze în condiții optime și să nu existe probleme în implementare”, a declarat Cristina Iuliana Corpodean, EPMC Consulting SRL Cluj.

Nicio lucrare efectuată în cadrul proiectului de 90 milioane de euro de la ApaServ nu poate fi plătită dacă supervizorul nu-și dă acceptul. Asta după ce se asigură că totul a fost executat conform contractului.