A pornit termoficarea, s-au spart racordurile

0
777

Caloriferele petroșănenilor racordați la sistemul centralizat de încălzire s-au încălzit. Vechimea instalațiilor își face însă simțită prezența. Mai multe defecțiuni au fost înregistrate pe rețelele de termoficare, atât cele ale CEH cât și cele ale Petroșaniului.

Racorduri sparte în urma înghețului

La numai câteva zile de la momentul în care s-a dat drumul la încălzirea în sistem centralizat au apărut și defecțiunile. Vorbim de racorduri și vane sparte și înghețate.

”Instalația nu e nouă. Sunt mici probleme cu anumite racorduri, spărturi, dar care nu pun în pericol funcționarea. Intervenim imediat să remediem problemele acolo unde apar”, spune Eduard Schmidt, directorul Termocentralei Paroșeni.

Probleme cu racordul se înregistrează în zona Liceului de Informatică, care a înghețat. Ca atare nu merge căldura în acea zonă. O altă spărtură a apărut undeva în zona centrală a orașului. Vanele de la Liceul Teoretic sunt și ele închise. Acestea s-au spart, iar apa a curs din instalație și mai apoi a înghețat.

Probleme sunt însă și pe rețeaua de termoficare ce aparține de administrația locală.

Rețea încălzită

Agentul termic în sistem centralizat a fost pornit pe 1 decembrie. Nu la parametri optimi însă.

”Instalația e încălzită pentru a nu îngheța și pregătită pentru a începe livrarea”, mai spune directorul Termocentralei Paroșeni.

Unitatea care produce agentul termic în sistem centralizat funcționează la acest moment numai cu cazanul cu apă fierbinte. Grupul energetic nu este pornit.