15 kilometri din autostrada Lugoj – Deva, dați în folosință în februarie

0
38

Vom avea încă 15 kilometri de autostradă deschiși de luna viitoare, a anunțat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

 

„Am identificat și am eliminat obstacolele birocratice la CNAIR și, astfel, secțiunile A, B și C, în lungime de 15 kilometri, din obiectivul de investiții autostrada Lugoj — Deva Lot 2 sunt finalizate și au conexiunea asigurată prin intermediul nodurilor rutiere de la Dumbrava și Margina, putând fi deschise traficului imediat după efectuarea recepției la terminarea lucrărilor. În acest sens, vă informez că în intervalul 6 — 10 februarie vom avea această recepție și vom putea da în folosință cei 15 kilometri”, a declarat ministrul Transporturilor, la începutul ședinței de Guvern.

Premierul Sorin Grindeanu i-a solicitat ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, la începutul ședinței Executivului din 6 ianuarie, să îi prezinte, în cel mai scurt timp, măsurile necesare, astfel încât să poată fi folosiți kilometric finalizați dar nerecepționați din autostrada Lugoj — Deva.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunța, la sfârșitul lunii decembrie, că lucrările de pe sectorul de autostradă Lugoj — Deva, respectiv Traian Vuia — Margina, pe o lungime de 15 kilometri, sunt în curs de finalizare, astfel încât acest sector să poată fi utilizat de participanții la trafic, însă acest fapt va fi realizat imediat după clarificarea tuturor aspectelor de natură juridică.

Lungimea autostrăzii Lugoj — Deva este de 28,6 km, localizată în județele Timiș și Hunedoara. Valoarea contractului este de 562,73 milioane de lei, fără TVA, din care 478,32 milioane de lei din fonduri de coeziune (85%), iar 84,41 milioane de lei de la Guvernul României (15%).

Carmen Cosman – Preda