Coiculescu, învins de Serafinceanu. CEH obligat să anuleze contractul pentru stâlpi cu Gamiatricos

0
674

Complexul Energetic Hunedoara este obligat să anuleze contractul încheiat cu Gamiatricos – societatea omului de afaceri gorjean Gheorghe Coiculescu. Decizia aparține unei instanțe de judecată și a fost pronunțată în cursul zilei de marți.

Gerom, mai tare ca Gamiatricos

Stâlpii hidraulici de la Complexul Energetic Hunedoara au fost, în ultimele luni, subiect de controverse în Valea Jiului, mai ales după ce un abataj de la mina Lupeni s-a prăbușit, după cum spun minerii, din cauza susținerii proaste.

La mijloc, două societăți: Gamiatricos – patronată de Gheorghe Coiculescu – și GEROM – firma fostului prefect de Hunedoara, Aurelian Serafinceanu.

Contractul pentru achiziționarea stâlpilor hidraulici a fost contestat de Gerom, iar Tribunalul Hunedoara a decis, marți, că trebuie anulat.

”Admite acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamanta SC Gerom Internaţional SA reprezentată prin administrator special Leca Andrei Raoul în contradictoriu cu pârâta Societatea Complexul Energetic Hunedoara şi în consecinţă: Dispune anularea contractului APF 7533/06.07.2017 cu denumirea „stâlpi hidraulici individuali cu circuit deschis echipaţi cu ventil” încheiat de Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA cu SC Gamiatricos SRL” este decizia Tribunalului Hunedoara.

Contractul cu pricina fusese semnat în iulie anul curent, iar locul de livrare a stâlpilor era mina Livezeni.

Conform informațiilor oferite de CEH  la începutul lunii octombrie, contractul are o valoare de 2.294,710 lei. Până la acel moment în cadrul contractului fusese facturată suma de  9105,41 lei, dar conducerea CEH spunea că nu a făcut nicio plată.

Stâlpii de la Gamiatricos, ținuți mai multe săptămâni în curtea minei Livezeni

În septembrie, membrii unei comisii de la mina Livezeni au spus NU unui transport de stâlpi de susţinere aduşi de  Gamiatricos. Aşa se face că circa 100 de stâlpi au fost refuzaţi şi au zăcut în curtea unității miniere din Petroşani.

„Au fost refuzaţi pentru că nu aveau acte. Stâlpii nu erau conformi cu fişa tehnică”, spuneau angajaţii minei Livezeni.

Mai mult spun oamenii, iniţial nu au avut acte. La mina Livezeni a ajuns doar maşina cu acei stâlpi, motiv pentru care până la sosirea documentelor au fost preluaţi în custodie. A doua zi, la sosirea documentelor au fost sesizate şi falsurile din livrare. Stâlpii aduşi de Gamiatricos aveau documente care atestau provenienţa poloneză cu un aviz pentru folosirea în subteran obţinut de la un organism european. În fapt, stâlpii livraţi nu aveau caracteristicile stâlpilor produşi în Polonia.

Mai mult, la o testare aleatorie realizată de comisia de recepţie, unul dintre stâlpi s-a descompus.

„Când l-am ridicat cu macaraua, a căzut tija din el (element component de bază – n.r.), spuneau oamenii.

Accident mortal la Lupeni din cauza susținerii proaste

La începutul lunii octombrie doi mineri și-au pierdut viața în subteranul minei Lupeni. Un abataj s-a surpat. Cei care au scăpat au acuzat starea proastă a stâlpilor de susținere. Aceste echipamente, ce ar fi trebuit să aibă componentă poloneză, dar în schimb prezentau o ștanță de Valea Jiului, reprezintă principala cheie de a descifra ițele achizițiilor de la CEH.

DEZVĂLUIRI: Abataj echipat incomplet. Stâlpi de susținere, marca GEROM. Stâlpii nerecepționați de la Gamiatricos cu ”ștampilă de Valea Jiului”

DEZVĂLUIRI: Abataj echipat incomplet. Stâlpi de susținere, marca GEROM. Stâlpii nerecepționați de la Gamiatricos cu ”ștampilă de Valea Jiului”